Categories
Corlicisime

Tu reciclezi?

Eu cu sacoșa cu PET-uri turtite.

Tu reciclezi? Da! Fix asta întreb! Eu una, sunt o susținătoare înfocată a reciclării, de prin anul 1 de facultate, de când aveam teme multe, pe și mai multe foi, iar la sfârșit de semestru, cum păstram doar cărți, aruncam cutii întregi, de alea de la coli, plineee cu hârțogăraie! Mai reciclam în vremurile alea și plastic, și conserve. Erau pubele de alea la câțiva metri de cămin.

Acum reciclez doar plastic, pentru că la noi se bea mult suc și apă cumpărată. Pubelele sunt la mama naibii, la 2 stații de tramvai, pe Giurgiului în jos. Stau pe Giurgiului, oarecum, și cum vii spre mine, pe dreapta e sectorul 5, și pe stânga, 4, trăiască domnu Piedone, care PUNE pubele de reciclat la el în sector! La noi pune Vangheliee???Noooooo!

De ce reciclez? Pentru că atmosfera este tot mai poluată.

Pentru că dacă nu încetăm cu distrusul naturii o să topim naibii toată gheața de la poli.

Pentru că vreau ca nepoții mei să știe cum arată un copac pentru că îl au în fața blocului.

Pentru că dacă stratul de ozon se mai subțiază mult, SPF-ul din loțiuni o să înceapă, nu o să se termine cu 50! Și asta mă roade, că pe mine nu mă arde soarele niciodată. Și nu am chef să mă dau cu loțiuni până nu mă mai văd de ele!

Pentru că la ritmul în care ne sfâșiem planeta, resursele se vor termina cândva, iar atunci când asta se va întâmpla, materialele care acum ar putea fi reciclate, vor fi mult prea uzate, sau mult prea puține pentru a mai salva ceva!

Nu vreau să se ajungă la așa ceva, sau cel puțin, nu din vina mea! Dacă, Doamne ferește, se va întâmpla asta, măcar voi avea conștiința împăcată!

Voi ști că eu mi-am făcut treaba, că am încurajat și pe alții să și-o facă, și că nu e vina mea! Păcat că asta nu mă va face să mă simt mai bine

4 replies on “Tu reciclezi?”

Ar trebui! Eu am stat in gazda si nu reciclam atunci ca e aiurea sa te cari cu sarsanalele 7 statii pana la pubele, sau sa stai cu conservaraia in casa mult si bine.

Si eu reciclez. Am norocul ca am pubele ECOROM chiar in fata scarii. Iti recomand sa pui sacosele cu bidoanele din plastic langa tomberonul clasic – la punctul de colectare exista oameni care le triaza manual.

Ma bucur sa descopar ca sunt oameni care mai recicleaza! Chiar nu este greu…mie mi se intampla sa pastrez si sticlele de suc goale in geanta, cand sunt la plimbare in oras, daca stiu ca o sa trec pe langa vreo pubela. Fiecare obiect reciclat conteaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.