Categories
Corlicisime

Volanii

Volanii este o campanie inițiată de cei de la www.rca-ieftin.ro  , adresată șoferilor! Pentru a le face viața mai ușoară în trafic, și pentru a descuraja „geniile” care parchează în mijlocul drumului, în fața vreunui garaj, pe trecerea de pietoni, sau oriunde altundeva încurcă. Pentru a scăpa de mârlanii, că altfel nu le pot zice, care au impresia că există un coș de gunoi dincolo de geamul de la mașină, și aruncă tot ce prind.  În fine, pentru șmecheri de genul acesta. Nu sunt șoferiță, nu știu ce se mai practică!

Ideea este că acum șoferii au unde să își spună oful. La modul civilizat, desigur! Mai mult decât atât, pot propune și vota un decalog pe care cei de la www.volanii.ro îl vor printa frumușel și împărți în trafic!

Cu alte cuvinte, există o pagină, unde, dacă ești șofer de bună credință, te poți duce să plângi pe umărul altor nefericiți, să povestești cine, ce și cum ți-a făcut, ce drept nu ți s-a respectat și de ce, pe ce linie de tramvai ai văzut vreun tovarăș de trafic crezându-se la curse de viteză!

Sau poți să propui o regulă pentru decalog, și să votezi sugestiile cu care ești de acord, să comentezi la ce nu îți place…cu alte cuvinte, acolo sunt oameni ca tine, ăla care conduce regulamentar și e luat de fraier!

Eu, una, aștept cu nerăbdare un decalog al bunului simț pietonal! Că sunt destui care fac din traversarea străzii sport extrem, după care se plâng că au avut accident! Și sunt zeci de treceri de pietoni așezate brambura! În sensul că ai coborât din tramvai, ești pe refugiu și ești acolo ca pe o insulă în ocean! Mașinile trec cu viteză, iar tu trebuie să te strecori cumva până la prima zebră, aflată la 50 de metri de postamentul acela al stației! Și mai sunt și trotuarele alea de 30 de cm lățime, pe care ăia de le-or fi făcut chiar se așteaptă să poată circula oameni în ambele sensuri!

Dar mă rog, asta e altă poveste! Să rezolvăm șmecheria cu volanii , și ne ocupăm după!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *