Categories
Teatru și Filme

MirrorMask

MirrorMask este un fantasy exact așa cum îmi place mie! Unul în care fantasticul și realul se împletesc într-un mod al naibii de periculos! Am citit de el printr-un guest post scris de  Anzhela, și, fiind o devoratoare a genului, l-am trecut, conștiincioasă, în lista de filme MUSAI DE VĂZUT!

Helena, eroina filmului, face parte dintr-o familie care deține propriul circ. Este foarte talentată la desen, are o imaginație extrem de bogată. Își dorește doar o viață normală, în care să nu poarte costum cu sclipici, și să  nu jongleze. Când mama ei se îmbolnăvește brusc, este trimisă la bunică. Printre desene și discuții cu tatăl care încearcă să păstreze intactă trupa de circ, fata se luptă cu refuzul celorlalți de a îi spune exact ce se întâmplă cu cea care i-a dat viață.

Până când, în noaptea din ajunul operației mamei sale, fata cade într-un somn profund, și se trezește într-o lume fantastică, cu grifoni, măști și două regine. Una albă și una neagră. Regina din ținutul alb, pașnic, al binelui, dormea din cauza unei boli. Iar Helena se hotărăște să plece pe urma leacului, MirrorMask.

Realizează că lumea în care se afla este cea din desenele sale, și că putea să vadă lumea din care venise prin orice fereastră. Află, încet, și de ce se afla acolo. Prințesa neagră reușise să facă schimb de vieți cu eroina, și, cu fiecare fereastră prin care privea, Helena descoperea cum îi este distrusă viața, și cum fata malefică ce i-o furase făcea schimbul definitiv, distrugând desene.

Partea ce mai frumoasă vine spre final, când fata aproape că trece de partea forțelor răului, fiind vândută de cel care o ajutase, Valentine.

Este un film superb, sincer vă spun! Dar totuși, l-aș recomanda numai amatorilor genului. Pentru ceilalți…posibil să fie o pierdere de vreme…

2 replies on “MirrorMask”

ma bucur ca ti-a placut si mie mi s-a parut foarte frumos, eu totusi l-as recomanda tuturor, eu spre exemplu nu sunt mare fan al filmelor fantasy si cu toate astea pe mine m-a convins filmul

Multumesc pentru ajutorul cu gasirea filmului! Eu cautam Mirror Mask, nu MirrorMask, cum este numele originalului de fapt! O diferenta de nuanta care a contat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *