Categories
Guest Posts

Analiza SEO si monitorizare pe WordPress

Articolul “Analiza SEO si monitorizare pe WordPress” are ca subiect analiza seo a unui blog pe platforma wordpress si voi prezenta cateva plugin-uri pentru wordpress seo.

In primul rand eu cred ca toti bloggerii care folosesc wordpress ar trebui sa foloseasca automat plugin-ul WordPress SEO by Yoast, pentru a putea seta usor si corect cuvintul/cuvintele cheie, titlul SEO si meta-descrierea. Apoi acestia ar trebui sa treaca la lucruri mult mai seriaose, cum ar fi:  SEO Rank Reporter  !

Un plugin care se ocupa cu monitorizarea cuvintelor cheie pe care bloggerul doreste sa se pozitioneze in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare (Google). Odata setate cuvintele cheie, plugin-ul ofera două optiuni pentru setarea URL-ului ce urmeaza a fi monitorizat: automat (preluarea articolului cu cel mai mare potențial de poziționare) sau setarea manuală a URL-ului preferat, plugin-ul oferă informatii despre pozitia curenta a cuvantului cheie, schimbari de pozitie, URL-ul cu care s-a pozitionat blogul, numar de vizite pe URL și data vizitelor.

Alt plugin care merita folosit, daca consideri ca te descurci la nivel mediu pe partea de SEO este SEO Content Control, mie unul mi se pare mai complex si mai greu de folosit de catre un amator seo, acest plugin este util pentru gestionarea continutului de pe blog: articole, pagini de categorii si tag-uri, din punct de vedere al modului in care acestea sunt afisate in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, in special Google: Meta Titles si Meta Descriptions pentru pagini si articole, descrieri pentru categorii si tag-uri.

Si ultimul plugin care ar trebui sa fie folosit de un blogger pe wordpress este Clicky– un plugin care preia o parte din elementele Google Analytics, dar ofera si cateva informatii suplimentare, in timp real:

  • identificarea tipului de continut cu care utilizatorii interactionează în timp real,
  • identificarea link-urilor care aduc vizitatori pe site în timp real si a link-urilor trimise în timp real (IBL+OBL),
  • analiza cuvintelor cheie prin care utilizatorii ajung la site,
  • analiza orelor la care cititorii intra pe blog pentru identificare timpului optim de publicare a articolelor,
  • identificarea numarului de actiuni pe care un vizitator le face pe blog, afisand simultan cuvantul cheie de intrare in site si sursa de trafic.

Acestea fiind spuse mai imi ramane sa va anunt decat ca numele meu este Stoian Ciprian si ma gasiti pe comunicarepr.ro, blogul meu de comunicare si relatii publice, unde accept si guest posturi despre social media sau relatii publice.

6 replies on “Analiza SEO si monitorizare pe WordPress”

Sunt destul de interesante plugin-urile de care vorbesti. Desi sunt destul de sceptic cand vine vorba de tagurile META inca le folosesc.

Viitorul se invarte in jurul microdata si deja au aparut pluginuri care implementeaza aceste taguri in wordpress. Poate ca nu ajuta cand vorbim de pozitia in SERPS dar (din experienta) sigur cresc CTR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *