Categories
Corlicisime

Tu cum alegi un produs IT?

Salutare, sunt Husdup Florin și astăzi am plăcerea de a scrie pe acest blog.

Pentru unii din noi alegerea unui produs IT este o decizie relativ dificilă, dar mulți alții se aruncă cu capul înainte la cumpărat ce-au găsit prima dată sau la ce le recomandă tipul care lucrează la magazinul IT pentru a scăpa de stoc.
M-a chemat multă lume ”să văd ce are” un anumit produs, dar abea după ce l-au cumpărat și am observat că vânzătorii de la magazinele IT, dacă te văd necunoscător, profită. Te iau de prost. Îți dau produsele de care vor să scape, îți bagă în cap 3 termeni tehnici și îți ridică în slăvi produsul pentru a te convine să cumperi.
Eu spun că dacă ești nepriceput, cel mai bine este să apelezi la un prieten, sau un prieten al prietenului, care să îți recomande ceva și în care să ai încredere.
Dacă totuși vrei tu să alegi singur ce cumperi, trebuie să ai o idee despre care sunt criteriile de alegere unui produs. În primul și în primul rând, trebuie să te gândești la ce îl vei utiliza. Spre exemplu, dacă vrei un laptop, trebuie să știi ce vei face cu el dinainte: te vei juca pe el, îl vei folosi la editare grafică/video, îl vei folosi doar pentru messenger/facebook?
Dacă îl folosești doar pentru messenger/facebook de exemplu, nu are rost să dai o groază de bani pe cel mai performant laptop de pe piață pentru că oricum nu-l vei folosi la capacitate maximă. Un alt criteriu de alegere este desigur prețul. Toți (sau aproape toți) avem de obicei un buget limitat în care trebuie să ne încadrăm și de obicei facem compromisuri, mulțumindu-ne și cu puțin.
Eu vă recomand ca înainte de achiziționare, să citiți păreri ale altor utilizatori, review-uri de pe site-uri profesionale, sau să mergeți la prieteni care poate au produsul respectiv, cereți-i păreri și vedeți și voi cum se comportă, dacă vă place sau nu.
În concluzie, recomand cumpărarea produsului în funcție de necesități și aplelați pe cât posibil la recomandări de la prieteni pricepuți, iar dacă vreți să cumpărați singuri, informați-vă despre calitatea produsului de la cei care îl dețin deja, din review-uri, etc.

One reply on “Tu cum alegi un produs IT?”

Eu in principiu, caut cat mai multe review-uri.. si detalii tehnice despre acel produs. Abia apoi ma hotarasc daca sa-l iau sau nu, dar de regula ma mai duc si in magazine de profil pentru a vedea la fata locului un produs pe care l-as putea cumpara de pe net, mai ieftin, dar tot nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *