Categories
Corlicisime

Dragul meu român…

Află despre mine că sunt bine și sănătoasă.  Nu am bani cu poala, încă îmi caut servici, dar sunt fericită. În timp ce tu te plângi. Vrei o Românie mai frumoasă, mai bogată. Dar oare cât de des faci ceva să o meriți?

Pe mine mama așa m-a învățat: trebuie să meriți, trebuie să împarți. Și mie îmi place să visez, dar eu mai și acționez. Eu reciclez cât de des pot, și ajut cum pot.

Iar mâine voi ajunge la Reloaded Smile chiar dacă o să o fac bălăngănind limba de un cot de la oboseală. Pentru că am încredere în frații bloggeri care și-au pus sufletul pe tavă. Nu ridic din sprâncene suspicioasă. Trebuie să cred, și să pun umărul la treabă!

Și tot eu vorbesc cui apuc de ShoeBox, și pregătesc unul, cu colegele de apartament. Trebuie să ne gândim că, oricât am fi de sărmani, sunt alții care nu au nici măcar să își ia pâine zilnic. Sunt oameni pentru care Crăciunul este un lux. Există oameni pentru care și o cameră caldă în care să stea este un lux!

Atâta timp cât nu ne aflăm printre ei, nu avem dreptul să ne plângem!

Poate că sistemul de învățământ este la pământ, și politicienii ne calcă în picioare, ștergându-și de noi șoșonii de firmă. Poate că tinerii noștri prostesc  pe zi ce trece, devenind ușor pițipoance și cocalari. Poate că nu avem șosele netede, și turism de vis.

Dar pentru fiecare om care judecă strâmb în țara asta, sunt mai mult decât convinsă, există unul care ar da sufletul din el să ajute. Pentru fiecare fetiță nătângă care se îmbracă provocator imediat ce îi dau sfârcurile, există una, sau poate două olimpice care ne reprezintă țara cu fruntea sus!

Eu chiar cred în tine, dragul meu român! Nu mă dezamăgi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *