Categories
Corlicisime

Sărbătorile vin

Dragii mei, voi ce veți face de sărbători?

Eu, una, am să fiu în București. Drumul până la mine, la Motru, costă prea mult, așa că am decis cu toții, să vină tata la noi, mama fiind în Spania. Deja am invitat și câțiva prieteni, și se face lista de cumpărături.

Tata vine cu murături, cu cărniță, cu vinul pe care îl vom savura fiert, și traadiționala Țuică. THE Țuica făcută tradițional, cum numai el poate. Dar și ornamentele. Nu vom avea brăduț, că e scumpuț, iar cel artificial e greu de cărat. Plus că nu prea am chef să contribui la masacrarea naturii.

O să gătesc eu, ca în fiecare an. Poate, dacă sunteți cuminți, voi pune ceva rețete pe aici. Checul de obicei este hit! 

O să avem un Crăciun fericit. Însă nu știu de anul nou ce voi face. Tata și fratele s-ar duce pe la Moldova, la rudele mamei. Eu, în schimb, m-aș duce direct la mama, în Valencia. M-am uitat pe câteva site-uri de pe care se achiziționează bilete, și viitorul sună bine, dacă îmi iau bilet din timp.

Dacă totul merge bine, și mă iau după niște  oferte vacante de la KaraTravel.ro, aș putea face la anul o excursie pe acolo. Văd eu cum adun bani, și pe cine mai corup.

Am pus ochii pe un circuit de 15 zile, Spania – Portugalia, care costă, ce-i drept, vreo 900 de euro, dar aș trece prin Barcelona, Zaragoza, Madrid, Aranjuez, El Escorial, Salamanca, Porto, și muuulte altele, printre care și Santiago de Compostela. De când am citit Jurnalul Unui Mag, al lui Paulo Coelho, visez să vizitez Santiago de Compostela. Locul ăla este magic pentru mine. Da, sunt fană Coelho! Hai, râdeți de mine, spuneți că sunt interesată de cărți la modă și pun botul la sentimentalisme! Dar omul ăla a făcut multe nebunii interesante la viața lui, și pentru mine ar fi nemaipomenit să vizitez un loc ce i-a inspirat creație! Nu mă pot abține!

Santiago de Compostela este  orașul pelerinilor, al treilea mare oraș sfânt, centru spiritual al creștinismului, după Ierusalim și Vatican, a cărui catedrală barocă impresionanta, edificiu aflat în patrimoniul UNESCO, „are grijă” de rămășițele pământești ale Sf. Apostol Iacob. Nu știu exact cine este Sfântul, și ce a făcut la viața lui, dar am de gând să aflu!

Aș vizita și Valencia, unde este mami, și știți ce mai este Valencia? Este „leagănul” mult lăudatei Paella. Eu de asta încă nu știu găti, știu numai Tortilla, dar nu e timpul pierdut.

Da, ar fi un efort material imens, e adevărat. Dar stau și mă uit cum îmi scapă banii printre degete zilele astea, pe nimicuri. Mai un set de parfumuri cu care uit să mă dau, mai mâncare cumpărată aiurea, că nu se mănâncă, mai un abonament pe care îl plătesc dublu pentru că nu mi-a venit carnetul de student…mai un suc carbogazos care o să îmi toace organele dacă nu încetez cât de curând, mai o nouă pasiune pentru farduri…chestii care vin și se duc, fără de care aș putea trăi foarte frumos și sănătos.

Cred că ar merita o investiție mai babană, în amintiri pe viață, și o vizită la un loc pe care îl venerez de la 16 ani. Asta dacă nu mă răzgândesc până în mai, desigur…

 

One reply on “Sărbătorile vin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *