Categories
Corlicisime

Sergiu Nicolaescu, respect!

Din păcate, tocmai am aflat o veste foarte tristă: Maestrul Sergiu Nicolaescu a trecut în neființă. Nu am fost eu mare fan, și nici nu sunt. Dar am văzut când eram micuță Pistruiatul. Mi-a înseninat copilăria. Ne-a înseninat-o. Și apoi, dacă nu ai văzut nici un film al acestui regizor, clar nu îți plac filmele românești. O bucată de Comisar Moldovan am savurat cu toții la vremea noastră.

Și apoi, vezi actorii aceștia superbi, care te fac să crezi că avem cei mai talentați artiști de pe planetă. Sunt geniali, te încântă, te fac să simți că viața este mult mai frumoasă decât pare.

Și ai crede că astfel de oameni sunt un fel de zei. Că sunt aici trimiși de o entitate superioară nouă, să ne îndulcească existența. Ai crede că sunt aici pentru totdeauna, că ei nu au suferit niciodată, că bolile și bătrânețea nu îi vor atinge. Că vor fi aici pentru totdeauna.

Dar uite că nu este așa. Uite că mulți dintre noi ne-am născut puțin cam târziu pentru a gusta la maxim din arta oferită de marile noastre talente.

Mă afectează moartea lui Nicolaescu. Așa cum m-a afectat a Laurei Stoica. Fără să fiu fan. Doar pentru că îl admir.Realizez că era bătrân și bolnav, că poate este mai bine așa decât chinuit în spitale. Dar totuși, asta nu mă încălzește cu nimic. Regizor ca el nu o să mai avem! Sper să mă înșel, dar știu că mulți dintre voi simt la fel.

Maestre Sergiu Nicolaescu, ai fermecat prin arta dumneata chiar și viețile celor care nu s-au bucurat de ea la maxim. Poate că te vom uita. Însă filmele ne vor aminti mereu cine ești, nu cine ai fost. Omul s-a dus. În inimile noastre rămân regizorul și actorul. Ei sunt zeii nemuritori de care vorbeam mai sus! Respect!

2 replies on “Sergiu Nicolaescu, respect!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *