Categories
Teatru și Filme

The amazing SpiderMan

The Amazing SpiderMan este filmul pe care l-am văzut aseară, fix după ce v-am povestit despre The Polar Express. Am intrat și eu în rândul lumii, având în vedere că a fost lansat astă vară.

Până acum, din ce am văzut cu Omul Păianjen, aceste este filmul meu preferat. De departe! Andrew Garfield este mult mai bun decât Tobey Maguire, nu are expresia aia tâmpă pe față când zâmbește, și nu pare să vorbească cu unele personaje în scârbă. Sau cel puțin impresia asta o am eu despre Tobey. Pe de altă parte mă gândesc că nu degeaba l-or fi ales ăia în ditai pelicula.

Continuând povestea, în afara lui Peter Parker și a familiei sale, restul personajelor cam dispar. Nu o mai avem pe roșcata al cărei nume l-am uitat, ci pe blonda Gwen Stacy, cea mai inteligentă fată din școală.

sursa: http://static.moviefanatic.com/images/gallery/the-amazing-spider-man-andrew-garfield.jpg

Peter găsește în uscătoria familiei (unchiul Ben jucat de Martin Sheen și mătușa May jucată de Sally Field) servieta tatălui său, dispărut cu mulți ani în urmă. În servietă, un compartiment secret, ce îl duce pe tânăr la Oscorp și la Dr Curt Connors (jucat genial de Rhys Ifans), fostul partener al părintelui său. La firmă o regăsește pe Gwen, care era eleva Profesorului. Acesta cerceta o modalitate de a face rasa umană invincibilă.

În laboratoarele firmei, Peter are parte de faimoasa mușcătură de păianjen, care îi ascute simțurile la maxim. În zilele ce urmează, își explorează noile capacități. Într-o seară, plecând nervos de acasă, este căutat de unchiul său, care este mai apoi ucis de un hoț de magazine. Hoțul tocmai fugise din același loc din care Peter încercase să își cumpere ceva. Simțindu-se vinovat, tânărul începe să hăituiască toți rău-făcătorii care arată ca individul, și atrage atenția poliției, condusă tocmai de tatăl lui Gwen, fata de care Peter se îndrăgostise între timp.

Curios să afle ce se întâmplase cu tatăl său, Peter îl ajută pe Dr Connors, furnizându-i, fără să realizeze, rețeta pentru un dezastru. Studiau un antidot care să ajute la regenararea membrelor umane, precum la șopârle

Însă tatăl lui Peter ținuse anumite secrete față de Doctor cu un motiv: lipsa brațului stâng al lui Connors îl făcea pe acesta din urmă îl făcea  un subiect uman destul de instabil.

Mai ales că formula dezvoltată de Doctor Connors și Peter era și ea instabilă…ca în mai toate filmele cu super-eroi, doctor instabil + formulă instabilă = belele pentru personajul principal.

Cum scapă vedeți singurei, că nu vreau să vă spun eu tot! Vă spun doar că merită. Cel puțin din punctul meu de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *