Categories
Mă inspiră

Românca mea cu Farmec

Românca mea cu Farmec este, sincer, mama. Aşa, să ştie blogosfera! Că tot mă provoacă Spring Super Blog 2013 să spun.

Orice mamă din ţara asta, pe care atât de mulţi o numesc de rahat, este o ROMÂNCĂ CU FARMEC. Mama ta, cititorule, este românca ideală.

Orice mamă care îşi ţine copilul de mână când este scuturat de răceală este o femeie model. Mai preţioasă decât orice vedetă.

O mamă care ascultă visele copiilor este o femeie ideală. Orice mamă care ascultă problemele şi aspiraţiile puilor, şi le acceptă, chiar dacă voia altceva pentru ei.

Orice mamă ca a mea. Pentru că pun pariu că şi mama ta este la fel. Că te-a ascultat, că te-a luat în braţe când ai plâns. Pun pariu că îţi trimite pachet şi acum, deşi poate ai trecut leeeejer de 30 de ani, şi îţi aminteşte să bei lapte şi să mănânci mai multe fructe. Şi pun pariu că tot mama o suni şi când nu îţi mai aminteşti reţeta aia bună de tot de sarmale. Pun pariu că în momentele în care te simţi mic şi insignifiant, încă o suni, şi îi spui “Mami, mi-e frică, dă-mi un sfat!” Şi pun pariu că îi simţi mângâierea în cuvinte.

Dacă ar fi să aleg o româncă celebră ca ambasador, să zic aşa, al româncelor cu Farmec, aş alege-o pe Teo Trandafir. Pentru că e ca mama: plinuţă, haioasă, puternică, iubitoare. Pentru că este o femeie ce impune respect şi se face iubită prin personalitate, nu prin siluetă sau haine de firmă. Pentru energia ei haioasă şi proaspătă. Pentru că inspiră incredere, siguranţă şi loialitate.

Da…Teo este o Româncă cu Farmec. Românca MEA cu Farmec. Alături de mami meu, desigur!

A ta care este?

One reply on “Românca mea cu Farmec”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *