Categories
Corlicisime

Trăistuţe fermecate

Asta caut eu la fiecare din poşetele şi genţile mele. Nu contează cât sunt de mici sau de mari, contează să fie încăpătoare.

În geanta pe care o car după mine acum, puteţi găsi aşa: vreo două seturi de cursuri, un portfard în care ţin ceaiuri şi medicamente, un bloc notes, portofelul, pixuri, markere, chei. Şi vorbim de o trăistuţă clasică, textilă, mare, dreptunghiulară. Din cele casual. Uşor de asortat, şi plină de “tăti celi”.

Este foarte important pentru mine să ştiu sigur că în geantuţa mea poate să incapă cam tot ce am nevoie. Pe lângă cele menţionate deja, trebuie să încapă acolo o punguţă de gustărele, sau câteva fructe, şi o sticluţă de suc.

Asta dacă vorbim de genţi mari.

În cele micuţe, pe care tot încăpătoare le vreau, trebuie să încapă fără probleme portofelul, telefonul, câteva pliculeţe de ceai, nişte plasturi, cheile, şi tot felul de alte nimicuri, în funcţie de locul în care merg cu ele. De obicei le port pe tren, aşa că este esenţial să aibă un buzunărel cu fermoar.

Cât despre mărci şi preţuri…preferinţele diferă de bugetul meu la momentul achizionării gentuţei. Aş putea da ceva mai mulţi bani pe ceva de calitate, din piele întoarsă, precum câteva din gentuţele de pe Reeija, sau aş putea să dau maxim 20 de RON pe ceva de la metrou.

Singura constantă în alegerea genţii de vis rămâne nevoia de spaţiu, fără ca accesoriul să fie neapărat unul mare.

Iar asta pentru că ador să am la mine absolut tot ceea ce am nevoie, să ştiu sigur că atunci când bag mâna în geanta voi rezolva ceva cu ce scot de acolo. Geanta este accesoriul cel mai important al unei femei, iar a mea trebuie să mă facă să mă simt în siguranţă.

Plus că o să ador mereu privirile perplexe ale celor care nu au aceleaşi obiceiuri ca mine şi rămân surprinşi când observă că am o trăistuţă magică, din care nu ştii niciodată ce urmează să scot.

Geanta este, cum spuneam, accesoriul cel mai important. Trebuie să fie micul nostru univers, gata oricând să ne sară în ajutor la nevoie. Geanta trebuie să reprezinte eternul şi misterul feminin, să fascineze prin conţinut şi maleabilitate.

Ce reprezintă geanta pentru voi?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *