Categories
Corlicisime

Fotografii

Îmi place să fotografiez, atunci când pun mâna pe câte un aparat. Şi îmi place să mă las fotografiată. Şi nu pun niciodată fotografiile care îmi plac cel mai mult pe reţele de socializare.

Presupun că este o formă de narcisism asta. Să mă tot uit la mine, în poze. Sau poate mi se trage de la faptul că acum mă simt mult mai bine în pielea mea.

Nu mă consider neapărat o femeie frumoasă, nu sunt genul căreia îi place să se afle în centrul atenţiei. Ba, chiar, de cele mai multe ori, sunt chiar opusul, fata care stă liniştită într-un colţ şi admiră jocul de pe margine.

Şi totuşi, pasiunea pentru fotografii…este la fel ca cea pentru machiaj. Este ceva ce îmi place pentru sufletul meu, este un act egoist, pe care îl împart foarte rar, din teama de a fi judecată. Cred că îmi place să mă uit la poze cu mine tocmai dintr-o nesiguranţă  rămasă undeva în subconştient. Cred că pe undeva mă simt răţuşca cea urâtă, şi simt nevoia să văd dovezi că de fapt nu sunt. Dovezi clare, pe cât posibil palpabile.

De asta am adorat să fac poze la banchet, şi ador să fiu fotografiată la blog-meet-uri. Mai este, bineînţeles, şi emoţia pe care o păstrează imaginile. Mă uit uneori pe profilul de Facebook, şi îmi amintesc cum şi unde eram în anumite ipostaze, ce simţeam pe vremea aia, de ce zâmbeam în poze sau de ce ce păream tristă, serioasă. Chiar au îngheţat în timp acele clipe.

Cred că nu ar fi o idee rea să apelez la profesionişti pentru celelalte. Am o prietenă care este tot mai bună la aşa ceva şi mă roagă de multicel cu o şedinţă foto. Cred că o să am fotograf profesionist şi la nuntă, şi la botez. Şi pe ambele am să le fac la Sighişoara. O să am un fotograf de nunta din Sibiu . Sau în oraşul natal al soţului. Nu în Motru. Nu am chef. Şi nici în Buc. Nu ştiu de ce nu vreau în Buc. Oricum, într-un loc magic, să merite să rămână îngheţat în timp, alături de toate celelalte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *