Categories
Corlicisime

Bani cu blogul

Se pot face, atâta timp cât nu ai pretenția să îți scoți un salariu așa, tu fiind un blogger mai mărunt, ca mine.  Se poate scoate în limita bunului simț, cât să îți plătești hostul și domeniul din când în când și poate de un suculeț, o bericică.

Totuși, nu poți face bănuți chiar a doua zi după lansare. Cei de la advertoriale.eu spre exemplu, acceptă bloguri cu vechime de minim un an și page rank minim 1. Cam acestea sunt în general criteriile de care se ține cont pentru a scoate bănuți. Există, bineînțeles, fel de fel de metode, printre care și cea a linkurilor care duc spre o anumită pagină, iar la 765694867 de click-uri, primești un leu. Dacă ești mititel ca mine și nu ai cunoștințe tehnice, nu știu dacă îți poti da seama câte click-uri ai adunat, fără să crezi pe cuvânt site-ul căruia îi faci reclamă. La advertoriale.eu este mai simplu, pentru că primești bani pe…advertoriale. Adică pe articole în care faci reclamă. Nu iei marea cu sarea, majoritatea articolelor sunt între 2 și 5 euro, pentru un blog de rând. Însă avantajul cel mai mare este că nu ai cuvinte ancoră (adică cele pe care pui link) foarte restrictive. Și îmi mai place că nu trebuie mereu să faci un articol tehnic, specializat pe produsul spre care faci trimitere. Îți poți folosi imaginația și scrie despre ce te taie capul, cu o legătură foarte mică cu “vedeta” advertorialului. Este un fel foarte ușor de a face bani din blog păstrându-ți stilul.

Plata se face prin Paypal, iar la capitolul acesta a trebuit să improvizez. Eu nu am un card compatibil cu platforma (am Visa Electron) așa că strâng bănuții acolo pentru zile negre. Mai cumpăr cosmetice, mai plătesc cheltuielile cu hostul. Și așa, blogul meu se întreține singur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *