Categories
Corlicisime

Chiar contează cât de lung am părul?

Am renunțat la ideea de păr scurt după ce m-am tuns așa ultima dată, în urmă cu mai bine de vreun an. Mi-a fost greu să merg la tuns unde mergeam de obicei și m-am ales cu ceva care, până să crească puțin, arăta ca o greșeală a mșinii de tuns iarba. Nu am renunțat definitiv, totuși…

294071_1510843587906_2939248_nCeea ce nu a încetat să mă surprindă vreme de vreo doi ani de zile a fost ușurința cu care oamenii jedecă femeile pentru lungimea părului. Mi-au spus atât de mulți oameni că mi-am tăiat feminitatea odată cu el, că eram mai mult decât sătulă.

Feminitatea nu se reduce la lungimi, așa cum părul frumos nu se poate reduce la doar atât. Părul sănătos se reduce la farmec. Feminitatea se reduce la farmec. Farmec înseamnă sănătate. Înseamnă strălucire. Înseamnă încredere în ceea ce faci și cum pentru binele tău. Înseamnă că dacă tu te simți atrăgătoare cu părul scurt, nu trebuie să îți pese de ceea ce cred ceilalți. Feminitatea înseamnă că poți ieși nemachiată din casă, dacă așa ai chef și că nu este obligatoriu să știi să mergi pe tocuri.

Feminitatea înseamnă să fii cine simți tu că ești, nu ceea ce cred alții că ar trebui să fii. Feminitatea înseamnă să știi să accepti criticile, dar să nu le lași să te pună la pământ. Feminitatea stă în capacitatea de a te adapta, fără a te lăsa schimbată.

Feminitatea presupune curaj, înainte de toate. Fără curaj, oricât de tare ar vrea să pară altceva, femeile sunt doar niște fețe frumoase…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *