Categories
Corlicisime

Irezistibil…

Tentațiile vor exista pe planeta asta fix cât vor exista și oamenii. Viața ar fi prea simplă, prea plictisitoare fără ele.

Filmul Tentații (I)Rezistibile spune povestea unei lupte pe care 3 oameni o duc în cadrul aceluiași grup de într-ajutorare: dependența de sex. Este un amestec dulce-amărui între comedie și dramă. Povestea in detaliu o puteți găsi oriunde. Eu am să vă spun  două lucruri ce se pot învăța din ea, deși filmul nu este chiar de Oscar.

1. Oricât de greu ne-ar fi să luptăm cu ceva, este mai ușor cu cineva alături. Cu cineva sincer, care are de-a face cu aceleași tentații și care ne înțelege. Cineva care ne simte durerea cu adevărat. Veți vedea în film că nici unul din personaje nu își învinge cu adevărat dependența până nu găsește sprijinul de care avea nevoie, fără să știe. Suntem oameni și avem nevoie de susținere. Nimeni nu este singur, oricât de tare ar crede contrariul.

2. Este foarte important să ierți, să simți că ai primit  iertare și să te împaci cu propria persoană. Fără astea, lupta este una superficială.

Despre latura emoțională a filmului spune extrem de multe titlul său în engleză: Thanks for sharing. Titlul în română reprezintă foarte bine povestea de care spuneam mai devreme. Însă acel ” Îți mulțumim că ne-ai spus povestea ta”, care cred eu că ar fi varianta “de suflet” spune mai multe. Spune că un dependent și-a recunoscut viciul și că face ceva să se schimbe. Spune că recunoaște că are o problemă, că a făcut primul pas și că cineva îi este alături. Pentru că acesta este cel mai greu pas spre vindecare: curajul de a recunoaște că suntem oameni, că suntem slabi, că am greșit.

Este foarte ușor să spui că nu ai nimic. Nu sunt dependent, nu am nimic, mă pot lăsa oricând este mult mai simplu. Am greșit, mi-e teamă și am nevoie de tine este una din cele mai grele etape de parcurs în ziua de azi. Dincolo de ea însă, ne așteaptă puteri nebănuite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *