Categories
Teatru și Filme

It`s a wonderful life!

Din seria “Am intrat in rândul lumii”, iaca văzui și eu marele, minunatul, superbul și cum mai vreți voi film “It`s a wonderful life”. Spune povestea lui George Bailey, un om aparent foarte simplu, căruia Dumnezeu, în urma unor rugăciuni foarte aprinse de la cei care îl iubeau pe omul nostru, trimte un înger păzitor.

Bineînțeles, înaripatul nu este trimis după creștin pe neinstruitelea. Ci i se prezintă viața lui George și motivul pentru care acesta avea nevoie de salvare.

În timpul conversației sale cu îngerul, eroul își dorește să nu se fi născut vreodată. Așa că primește acest dar: imaginea vieților celorlalți fără el în ele.

Iar tabloul este unul dezolant: un oraș care își schimbase numele după magnatul care făcea toate afacerile din el, oameni ajunși în stradă sau chiar morți fiindcă George nu mai fusese acolo să le abată calea spre mai bine.

Un film foarte frumos, dacă mă întrebați pe mine. O poveste care arată cât de mult contează până și cea mai măruntă mână de ajutor întinsă cuiva vreodată.

Nu știu dacă toți cei care îl știu au revelația asta, dar eu m-am întrebat o bună bucată de vreme după vizionare ce s-ar fi întâmplat dacă nu mă nășteam eu.

Cum ar fi arătat o lume fără Luciana?

Oare contez cu adevărat pentru cineva?

Oare există vreun om pentru care însemn atât de mult, încât simpla mea absență ar fi deviat întreaga sa viață?

Deși astea sunt genul de întrebări pe care să mi le pun acum.

Acum nu pot să mă întreb decât ce pot face pentru a conta cu adevărat în viața celorlalți. Iar odată întrebarea pusă, sper să și găsesc răspunsul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *