Categories
Corlicisime

Căutându-l pe “acasă”

Locuiesc, de vreo doi ani, cu chirie. În București locuiesc de vreo 5. Și mă simt ciudat, doctore, fiindcă până și la cămin mă simțeam mai “acasă”. Aveam mult mai puțin spațiu, evident, dar parcă era mult mai bine personalizat decât camera pe care o am la dispoziție acum. Nimic, dar absolut nimic din ceea ce mă înconjoară nu pare să mă reprezinte, să arate că locuiesc acolo.

Până nu demult, dormitorul mă sufoca pur și simplu. Era mult prea puțin spațiu. Așa că am negociat cu fratele meu un schimb de mobilă. I-am dat patul cel mare și m-am ales cu canapeaua extensibilă, cu care am loc să fac doi pași fără să lovesc mobila. Dar tot străină mă simt.

Și caut acel ceva care să mă facă să mă simt acasă. Nu în siguranță, nu cu un acoperiș deasupra capului, nu cu un loc în care să pot dormi noaptea. Ci să mă simt “la mine”. Idei mi-au mai venit …m-am gândit la un moment dat să personalizez cei doi pereți goi.  Dar sunt micuță, nu îmi pot monta singură rafturi. Iar pe zidul “țepos” nu se țin cum trebuie stickerele de pereți. Până și ramele foto arată ciudat, stinghere.

Așa că m-am oprit, dragă Doctor Deco, la ideea înveselirii mobilierului pe care îl am deja. Poate cu niște imagini drăgălașe pe ușile șifonierului, cu o față de masă veselă pentru masa de televizor, o perdea în culori pastel, totul va fi vesel, așa cum încerc eu să fiu, în fiecare zi. Probabil că am să îmi fac timp, cândva, să eliberez măsuța de cosmetice, făcând loc câtorva lumânări parfumate și câtorva cutiuțe drăgălașe. Îmi plac la nebunie lumânările, de mică. Mi se pare că sunt acel mărunțiș care poate aduce magie nopților singuratice. Cât despre cutii…am foarte multe prin casă. De carton, de plastic…mă așteaptă să le personalizez.

Mă gândisem, la un moment dat, să merg la magazin, în București, pe Str. Blanari nr. 12 și să văd ce decorațiuni interioare mă inspiră. Ce anume îmi redă sentimentul acela de “la mine acasă”, pe care simt că l-am pierdut undeva, pe drumul spre maturitate și nu îmi dau seama unde. Ce crezi, Doctore, voi termina vreodată căutarea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *