Categories
Corlicisime

Piața online de cărți

cartiAi nevoie de cărți și nu le găsești? Te-ai săturat de căutat prin librării fără folos? Sau ai găsit cartea pe care o vroiai, dar nu-ți surâde prețul? Ai cărți și nu știi ce să faci cu ele, în schimb îți dorești altele inaccesibile? Sau pur și simplu vrei să scapi de unele cărți?

Dacă răspunsul este „da” la una sau mai multe din întrebările de mai sus, dă o fugă până la piața online de cărți! Cum probabil ai dedus din cuvântul „online”, nu este nevoie să dai o fugă la modul propriu sau fizic; poți da o fugă virtuală, printr-un simplu click. Pe site-ul bibliocarti.com găsești piața online de cărți.

Ce este piața online de cărți? Este un serviciu oferit de site-ul de cărți ce facilitează cumpărarea, vânzarea, schimbul sau donația de cărți. Pentru început, trebuie să-ți faci cont în Piața online. Este gratuit.

Apoi, în funcție de activitatea pe care vrei s-o desfășori în acest spațiu, urmează mai mulți pași:

1. Dacă vrei să vinzi cărți: listează cartea, incluzând descrierea și prețul acesteia. Pot exista deja doritori ai cărții, de aceea este bine să folosești funcția „Solicitări cărți”. Însă mai multe detalii tehnice privind procesul vânzării la piața online de cărți poți obține din pagina Cum funcţionează.

2. Dacă vrei să dai o carte în schimbul alteia, selectezi categoria „Schimb de cărți” și completezi spațiile. La fel ca la vânzare, poți consulta rubrica „Solicitări cărți” în prealabil, pentru a vedea dacă dorește cineva cartea pe care tu o propui la schimb sau dacă este propusă la schimb o carte de care ești interesat/ă.

3. Dacă nu găsești cartea pe site: pune un anunț în piața online de cărți, iar dacă cineva se află în posesia cărții și e dispus s-o vândă, te va contacta.

4. Dacă vrei să cumperi cărți, după ce îți alegi cartea sau cărțile dorite, poți contacta vânzătorul telefonic sau prin email, folosind un anumit formular de pe site.

5. Dacă vrei să donezi mai multe cărți deodată, fără a fi listată fiecare în parte, poți lua legătura cu piața online de cărți.

În piața online de cărți poți întâlni edituri, librării, anticariate, precum și persoane care doresc să vândă, să cumpere, să dea la schimb sau să doneze cărți. Toate serviciile în piața online de cărți sunt gratuite. Totodată, trebuie precizat că piața online de cărți nu intermediază schimbul dintre vânzător și cumpărator, ci oferă cadrul și sprijinul necesare unei cât mai bune desfășurări a acțiunilor cititorilor.

De ce să alegi piața de cărți online? Pentru că facilitează o metodă simplă, eficientă, ieftină de procurare a cărților, permițând o negociere avantajoasă. Astfel, prețul cărților se poate negocia, în funcție de hotărârea vânzătorului, care va preciza de la început dacă este dispus sau nu la negociere. De asemenea, poți obține cărți gratuit, dacă există persoane dispuse să doneze. Totodată, în schimbul unei cărți poți obține alta, procedură ce nu poate fi întâlnită în librării (doar în unele anticariate, dar nici acolo metoda nu e sigură, nu toate cărțile fiind acceptate).

Așadar, dacă dorești mai multe informații despre piața online de cărți, le poți găsi în Piaţa online de cărţi.

Tu ai cărți de vânzare?

Scris de : Sorina Ciocârlan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *