Categories
Corlicisime

Lasă-mi țara în pace

Citeam zilele trecute pe Facebook statusul unei dudui căreia i s-a făcur scârbă de România. Mi se pare trist. Pentru că la urma urmei, cu foarte mici excepții, aici ne-am născut fraților.

DSCF0328Și nu este vina României că în ea mai trăiește și câte un prietenaș care doar ce a coborât din copac.

Eu m-am născut într-o Românie superbă, ce mi-a oferit o copilărie la care foarte mulți abia dacă îndrăznesc să viseze. M-am născut într-o țară superbă!

Am copilărit în două sate din două zone diferite ale țării, dar ambele cu oameni frumoși. Am copilărit ca un băiețaș, cocoțată prin copaci și murdară de noroi. Și am adorat fiecare secundă.

Îmi amintesc și acum felul în care puteam fi păcălită de verii mai mari să le fac treaba. Făceam curat la iepuri, le dădeam mâncare, treceam pe la căței, mă mai alintam ducând câte ceva la căluți ca să mă lase să mă cațăr în spatele lor…

În România mea am dus primul buchet de flori doamnei învățătoare, am făcut primele mele excursii cu clasa, am legat prima prietenie și m-am îndrăgostit pentru prima dată.

Și tot în România mea „de căcat” am experimentat studenția, am învățat să fiu om mare, să mă descurc singurică.

România mea este un colț de rai. Dacă nu mă crezi, intră pe  Inegalabila Românie și vezi câtă lume este de acord cu mine!

România asta grețoasă are oameni foarte FOARTE frumoși dacă te înconjori de energie pozitivă. Sincer vă spun. Încercați dacă nu mă credeți. Sunt, într-adevăr, și nesimțiți ici-colo, dar hai să fim serioși: asta nu e o chestie care ține de nație.

Nesimțiți sunt peste tot, iar dacă noi alegem să le dăm atenție, nu este vina nimănui. Iar țara în sine nu are ABSOLUT NIMIC DE-A FACE cu politicienii care se joacă cu mintea noastră și fac schimbări aiurea în învățământ, legislația muncii sau mai știu eu ce.

România mea este tot mai frumoasă, pe zi ce trece.

Așa că dacă îți este greață de țara în care te-ai născut, îmi pare sincer rău pentru tine. Pentru că greața aia te împiedică să vezi că mai sunt și lucruri faine pe-aci, pe-aproape.

Leave a Reply

Your email address will not be published.