Categories
Cartea de vineri

Lucifer – Michael Cordy

LuciferAm găsit cartea asta întâmplător, așa cum găsește oricine o carte de care se îndrăgostește, în cele din urmă. La muncă, am o colegă care îmi spune Lucifer, iar acea colegă urmează să părăsească echipa.

Așa că am văzut cartea pe Facebook și m-am gândit că ar fi amuzant să dăruiesc colegei o carte cu numele meu. Înainte de a o dărui însă, am reușit să o citesc.

 Ca să ne înțelegem, în cartea asta, Lucifer nu vine de la îngerul decăzut. Ci de la computerul ce funcționează folosind lumina ca unitate de stocare. Lucifer este creat de un savant cam nebun, Bradley Soames, alergic la soare. Atât de alergic, încât contactul cu ultraviolete îi provoca un soi de cancer de piele.

Pe de altă parte, îl avem pe Miles Fleming, un neurolog ce ajută pacienții să folosească membre artificiale controlate cu ajutorul minții. Tehnologia sa îl folosește, bineînțeles, pe Lucifer. Miles încearcă să îi redea fratelui său vocea, însă cel din urmă moare în timpul intervenției. La scurt timp după moarte însă, vocea fratelui se chinuie să comunice cu cei vii.

Între cei doi savanți, se află partenera de afaceri și angajata lui Soames, Amber Grant, legătura acesteia post mortem cu sora geamănă, Ariel, și o întregă Biserică ce își desfășoara activitatea online.

Un secret macabru și o întrebare ce a obsedat omenirea timp de mii de ani leagă toate aceste ingrediente, coordonate de Lucifer: ce se întâmplă cu noi după ce murim?

Nu este cea mai captivantă carte pe care am citit-o vreodată, dar este cu siguranță în Top 3. Pentru că a reușit să mă țină cu sufletul la gură și pentru că nu mi-a dat voie să o las din mână.  Dar mei ales pentru momentele în care am descoperit lucruri atât de neașteptate, încât am revenit la paginile anterioare, ca să mă asigur că am înțeles bine și că nu confund personajele între ele.

Pe scurt, o carte care merită efortul. Dacă vreți să decideți singurei dacă merită sau nu efortul, Lucifer are o mostră pe Elefant.

Lectură plăcută!

4 replies on “Lucifer – Michael Cordy”

[…] Lucifer este o carte cumpărată de mine anul trecut, cu scopul de a deveni cadou. Nu am avut stare și am citit-o înainte să o dau. Cartea de azi este comandată anume pentru unul dintre voi. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.