Categories
Corlicisime

Singură acasă – 6 modalități în care-ți poți pierde timpul liber

bedȘi dacă tot e seară și e mijloc de săptămână, fără planuri făcute în avans, sau cu planuri date peste cap, amânate, neînțelese sau zădărnicite, ce poate face o fată lăsată singură de capul ei, în mrejele timpului liber, fără sarcini de birou luate în deplasare pe stick, treburi adminstrative, gastronomice, igienico-vestimentare sau de orice altă natură care să umple util programul serii?

Sursă foto: Sascha Kohlmann

Poate un film

film“American Snipper”, „Birdman”, „The Imitation Game”, „Into the Woods”, „Interstelllar”, „Taken III”. A mai observat cineva că listele cu cele mai bune filme ale ultimilor ani încep să semene, tot mai des, cu programul de antrenament pentru agenți secreți sau forțele speciale? Profilul celui mai bun lunetist, cum să faci față când suferi de complexul eroului, coduri secrete și derutarea adversarului, orientarea în natură, supraviețuirea rasei umane și tactici avansate de gherilă. În cursuri ilustrate vizual și exemplificate concret cu durata medie de 2 ore.

Sursă foto: Porsche Brosseau


Și totuși o carte

bookDacă nu vrei să vezi filmul, citești cartea. Sau invers. Sunt atâtea cărți scrise după filme și atâtea filme ecranizate după cărți, încât cu greu mai poți distinge între cele două tabere. Cel mai simplu e să te iei după anul publicării. Veste bună este că în momentul de față cărțile de calitate sunt jenant de accesibile.

Video: Premiul Nobel pentru literatură în 2014


Găsești cărți din colecția Nobel și nu numai, la 10, 5 sau chiar 3.5 RON în hipermarketuri. Mai că ți-e rușine să le cumperi și ți-aduci aminte de Tom Hanks în “You’ve got mail” când spune că vinde cărțile ca pe sticlele de ulei. Mai puțin contează cum sunt vândute, și mai important e cum sunt cumpărate, de cine și pentru ce.

Sursă foto: Magic Madzik

Ceva mai antrenant?

jocuriUn Solitaire? Un Backgammon? Sau poate un poker. Decât să te cerți cu calculatorul că-i vin zaruri bune mai des decât spune orice statistică de bun simț că ar trebui să se întâmple, mai bine intri direct pe PokerStars Casino și-ți faci de cap cu alți singuratici, lipiți cu ochii de lumina albă a ecranului de calculator, care au și ei, ca și tine, câte o rezervă de Visine în baie pentru că uită să mai clipească cu privirea pe mize și adversari.

Sursă foto: Roger H. Goun

Sau poate un joc de șah online. Nimic nu te provoacă mai brusc să-ți privești analitic viața pe termen lung, ca un joc de șah cu un oponent pe măsură. Dacă nu știi să joci, ai să te întrebi de ce nu știi. Cum de ai ajuns la vârsta asta fără să fi învățat șah? Oare câte alte lucruri ai mai pierdut din vedere fără să-ți dai seama? Dacă știi, ai să te întrebi între două mutări de-ale tale, cât te plictisește ezitarea celuilalt, cum de ai ajuns așa repede la finalul unei decizii cu zeci de mutări, care trebuia să fie pe termen lung? Și ce mai urmează? Mai urmează ceva? Casă ai, job, mașină …

 

Prea serios?

Poate un puzzle. Dacă mai ai cutia aia mare, pe care o tot mutai dintr-un loc în altul prin apartament, pentru că încă nu ai găsit locul perfct pentru ea. Și uite așa găsești logic, rapid și fără ca măcar să-ți dai seama, singurul joc de societate care se poate juca în lipsa societății. Firește, îl vei termina peste câteva zile sau nu-l vei termina singură niciodată, dar important este să găsești un colț din care să începi.

 

Ceva mișcare

sportAi început la un moment dat să te duci la sală. Dar n-ai mai ajuns. Sunt două motive pentru care femeile renunță să mai meargă la sală: pentru că sunt convinse că nu vor arăta niciodată așa cum își doresc, orice ar face, sau pentru că deja arată așa cum își doresc, dar nu mai contează.

Sursă foto: CherryPoint

Nu-ți mai aduci aminte când ai călcat pe acolo ultima dată. Dar câteva tutoriale antrenante de pe net, cu exerciții fizice pentru avansați și pui pariu că poți recupera în seara asta, două săptămâni de stat nemișcată la birou. Și cele două pizza asortate cu tort de ciocolată, pe care ai ales să nu le lași singure în frigider săptămâna asta.

 

Ceva bun?

Video: Mister Bean și provocarea pastelor

Da, te-ai gândit la mâncare ți-ai adus aminte că gătitul este o experiență relaxantă care influențează pozitiv milioane de femei. Și duc în depresie alte milioane de gospodine, care-și petrec viața legate de bucătărie, în încercarea disperată și fără sfârșit, de a hrăni toate gurile familiei cu doar două mâini. Un episod din Master Chef sau mai bine 15 minute cu Jamie pe Youtube. O rețetă simplă, ușoară, rapidă, perfectă. În seara asta pentru o persoană, pentru că a doua nu e cu tine.

Și dacă tot gătești, ar merge și puțină muzică, să nu răsune casa a gol și să meargă mai bine cuțitul pe tocător și amestecul în mixer. Pentru că dacă e seară, e supă cremă.

One reply on “Singură acasă – 6 modalități în care-ți poți pierde timpul liber”

Fiecare persoana are propriile modalitati de a-si pierde timpul liber atunci cand este singura acasa, majoritatea cred ca il pierd in fata televizorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *