Categories
Corlicisime

Pe tine ce te motivează?

Îmi aduc aminte vremurile de acum aproape 2 ani, când îmi căutam cu ardoare de muncă. Și de întrebările șui de pe la interviuri, pe atunci cam fără noimă, sinceră să fiu.

Una din ele mi-a rămas în minte: Ce te motivează?

La întrebarea asta cred că este cel mai important să îți răspunzi, înainte de orice altceva. Ce mama naibii te motivează? Crede-mă, banii nu vor fi mereu o motivație. Nu numai că nu dă bine la angajator, dar sunt și un reper slab.

Pentru că oricât de fain ar fi locul tău de muncă, vor fi zile în care vei fi foarte obosit. Vor fi zile în care vei sta peste program. Zile în care volumul de muncă va fi așa mare că nu vei ști de ce anume să te apuci prima dată și pe unde să mai scoți cămeșa ca să te ții de termene limită.

Gândește-te la zilele alea când vei răspunde. La zilele în care vei fi la marginea prăpastiei și îți va veni să spargi ușa cu ceva sau să faci ca nenea cu buldozerul.La zilele în care te vei gândi foaaaarte serios să înveți să manevrezi utilaje grele.

Ce te va ține în loc în zilele astea? Ce te va împiedica să ajungi la 9, cu o cămașă din aia faină, albă, de bumbac, apretată fain, cu „mânici” făcute nod rebel, la spate? Pe mine mă țin laolaltă psihic colegii. Sau mă rog. Colegele. Zilele în care așteptăm cu nesaț pauza de prânz, să mergem grămadă la etajul 1 în Plaza și să vorbim despre planuri de concediu, despre week-end, despre foste concedii…orice, numai muncă nu.

Mă motivează momentele în care echipa îmi sare în ajutor, fără să îl cer neapărat. Mă motivează amicii pe care mi i-am făcut aici și faptul că prin oamenii ăștia mi-am descoperit noi pasiuni. Mă motivează faptul că am fost lăsată mereu să îmi fac damblaua: am participat miercurea la jocuri, am scris la revistă, am fost lăsată la seri deschise în numele echipei în zile la sfârșitul cărora arătam ca o mătură.

Dar cel mai tare mă motivează faptul că nu sunt judecată pentru că sunt ciudățică sau pentru că am venit vopsită roz. Și mi se încurajează pasiunile.

Pe tine ce te motiveaza?

Leave a Reply

Your email address will not be published.