Categories
Teatru și Filme

Niște fete

Teatru: Godot Cafe

Regia: Cristian Juncu
Actori: Catrinel Dumitrescu, Irina Velcescu, Cristina Florea, Andreea Vasile, Diana Cavallioti și Vlad Zamfirescu.

Niște fete spune povestea unui EL ce are acum 30 și ceva de ani. Urmează să se căsătorească. Lucrează la o chestie cu sinceritatea în relații. Este jurnalist și scriitor. Chiar a vorbit despre marile lui iubiri în câteva pagini din cartea publicată.

Dar înainte de a începe o viață nouă vrea să se împace cu trecutul. Așa că îl vizitează. Călătoria lui are 5 opriri, în 5 camere de hotel și 5 vieți din care ieșise mișelește, pe ușa din spate, lăsând în urmă lacrimi, regrete, suflete pe care țopăise cu bocancii.

5 femei total diferite: iubita din adolescență, rebela, căsătorita, doctorița și copila. 5 trecuturi pe care le răscolește fără să își dea seama că femeile alea, la vremea lor, fuseseră foarte afectate de el. Care îl iubiseră și avuseseră încredere în el. Cu aproape toate vorbise despre logodnă. Le făcuse să se simtă importante și plecase fără nici un cuvânt.

Iar acum se întorcea, cu impresia că el de fapt nu greșise cu nimic. Se întorcea să le spună că este OK, că nu din vina lor se produsese ruptura. Avea impresia că ele se acuză pentru eșecul lui de a se implica.

Și descoperă că trecutul său nu ascunde umbre, ci fantome. Iar fantomele alea se întorc să îl bântuie. Cu fiecare oraș vizitat, cu fiecare cameră de hotel în care se oprește, cu fiecare femeie reîntâlnită, se mai maturizează puțin. Și își dă seama că regretele sale vin târziu. Că rememorările sale sunt doar o formă de grandomanie, după cum îi spune chiar una dintre fete. Că nimic nu le va da nici lor anii pierduți sau demnitatea înapoi, nici lui iertarea.

Pe ici, pe colo, se ițește dorința personajului principal de a avea succes în cariera de scriitor. Ceea ce naște o întrebare în mintea spectatorului: regretele sunt reale? Sau sunt doar o poveste foarte bine pusă în scenă de el, cel care a descoperit că viața sa amoroasă și tendințele sale distructive în amor aveau lipici la public?

„Niște fete” este o dramă psihologică condimentată de momente de umor. O piesă de teatru care te face să te gândești mai bine la forța iubirii asupra noastră. Și chiar la forța impresiei că suntem iubiți. O poveste foarte matură.

Merită văzută, vă zic. Aș merge din nou fără să stau pe gânduri.

8 replies on “Niște fete”

Era o varianta care rula intr-o cafenea, La un Ceai. Iar eu am vazut o varianta a unor absolventi de cursuri de actorie. Mi-a placut textul, as vrea sa-l revad cu alta distributie. Iar cea de la Godot chiar imi face cu ochiul.

Inseamna ca numai la 8 pot prinde. Ca daca dureaza 3 ore n-o s-o puna la 7 niciodata. La 7 pun atunci cand e alt spectacol la 10. Deci daca asta dureaza 3 ore nu au cum (iar la 11 ar fi prea tarziu pt al doilea spectacol al serii). Deci probabil asta se joaca MUSAI la 8 (sau oi prinde-o ziua, in weekend).

Leave a Reply

Your email address will not be published.