Categories
Corlicisime

Am testat Caravana Mobilă a Centrului de Transfuzii

blood_donation_jcdv_live-340x350Am pus ochii pe Caravana Mobilă încă de data trecută când a fost în Sun Plaza, și nu am apucat să donez pe motive de aglomerație. De data asta nu mi-a mai scăpat ocazia. La 9 fără un sfert mă aflam, cu câteva colege, în fața mall-ului, puse pe fapte mari.Am avut noroc pentru că am mers în timpul săptămânii, iar la rând erau doar câțiva angajați din birourile Sun Plaza, așa că ne-am aflat toate printre primii donatori ai zilei.

S-au amenajat de data asta două centre, unul în Caravana Mobilă și unul în Regina Maria. Așadar, pot dona câte 4 oameni. Despre condițiile ce trebuie îndeplinite, am scris mai demult aici. Acțiunea continuă și în weekend, între orele 9 și 13.

Trebuie să vă spun că la unitățile mobile donarea este complet benevolă. Nu se dau bonuri de masă, reduceri sau adeverințe, ca la Centrul de Transfuzii.

Un mare avantaj al Caravanei Mobile este faptul că întreg procesul este mult mai relaxat. Nu mai este o coadă atât de mare la care să stai de cu dimineață. Dacă sunt oameni înaintea ta, la Sun Plaza ai un cort la dispoziție, unde ești servit cu apă, Cola, prăjiturele sau banane. Dacă și acelea sunt ocupate, ai un întreg mall la dispoziție să pierzi vremea, căci ți se spune când să revii.

Asistentele sunt foarte foarte drăguțe.

Treaba decurge cam așa (din experiența mea în Caravană:

  • Te duci la caravană sau la Regina Maria.
  • Cineva te trece pe o listuță și primești pix și formular
  • După ce completezi, ești invitat la o doamnă asistentă, care îți ia temperatura și îți trece datele în sistem
  • Apoi treci într-o încăpere mai micuță unde și se ia tensiunea și se completează în fișa din sistem
  • Mergi în sala unde se donează, să ți se verifice glicemia.
  • Te pui frumos pe un pat din ăla șmecher de al lor și donezi
  • Treci pe unul din locurile din față, la post donare și te servește toată lumea care are drum pe acolo cu apă, suc, banane și fursecuri.

Pe mine m-au văzut mititică și m-au împănat de-a dreptul doamnele de acolo. Sunt cele mai simpatice asistente de care am dat în toată experiența mea de donator (sunt la a treia donare).

Sincer vă spun, a fost o experiență foarte plăcută. Așa că dacă aveți drum în Sun mâine sau poimâine, poate dați și voi o fugă.

One reply on “Am testat Caravana Mobilă a Centrului de Transfuzii”

Leave a Reply

Your email address will not be published.