Categories
Corlicisime

Experimente naturiste

parafina-alucianna.roCând vine vorba de tratamente naturiste, măști pentru față, sunt fanul numărul 1, mă înghesui să aflu ce plantă ce efecte mai are. Am testat multe chestii, dar pentru puține am avut răbdarea de a le aplica în mod regulat. Singurul remediu de care mă țin de mai bine de jumătate de an este uleiul de cocos. Îl folosesc pentru aproape orice ține de îngrijire. Nu am cuvinte să vă spun cât de mult îmi place. Locul doi în topul preferințelor mele îl ocupă aspirina. Locul 3 nu aparține unui truc anume. Este rezervat experimentelor.

În urmă cu câteva luni, i-a împins păcatul pe ăștia de la Sun Plaza să aducă farmacie Bebe Tei în mall. Au produse naturiste acolo! Toate națiile de ceaiuri, pudre, uleiuri, fulgi și unt de ce vrei și ce nu vrei, semințe despre care nici nu-mi imaginam că stomacul uman le poate digera, batoane cu nume atrăgătoare, emulsii…mamă mamă! Sunt foarte tentante, pentru că sunt mai ieftine față de supermarket, de exemplu. Iar domnișoarele de acolo sunt drăguțe: te ajută fix cu ce soliciți și nu-ți suflă-n ceafă.

Ultima mea achiziție este pudra de Amla, de la Mayam, pe care am folosit-o de vreo două ori până acum și nu am o părere foaarte clară despre ea, dar este distractiv să o folosesc. Produsele lor sunt foarte ieftine, ambalajul spune foarte clar pentru ce pot fi folosite și au idei de măști și tratamente, chestie care-mi place la nebunie.

O altă hachiță nouă, pe lângă farmacia proaspăt descoperită, este tratamentul cu parafină. Mi-am luat 3 cutiuțe (de parafină desigur): simplă, cu lămâie și cu căpșuni.  Le-am găsit online. Mi-am răsfățat astfel mânuțele de doar două ori până acum și am încercat o dată să-mi fac o mască pentru față. Din nou, este prea devreme să mă pronunț, dar revin cu păreri.

Dincolo de avantajul evident al prețului mai scăzut, ritualurile mele naturiste mă relaxează. Sunt câteva ore, de două ori pe săptămână, în care mă relaxez total și în care, de obicei, nu mă deranjează nimeni. Sunt doar eu cu mine, ca să spun așa. Foaaarte, foarte rar împart momentele astea cu cineva, pentru că-mi place să fie liniște deplină, să mă concentrez pe ceea ce fac și să nu mă gândesc la nimic altceva.

Îmi place totuși să împărtășesc păreri, așa că este posibil să revin cu rezultatele experimentelor.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.