Categories
Eveniment

8 Martie la Centrul Cultural Casa Artelor

CASA_ELIAD_EXTERIORAnul acesta, de 8 martie, am petrecut o seară cum nu se putea mai plăcută, la Centrul Cultural Casa Artelor, în cadrul uneia dintre Serile Eliad. Evenimentul, numit „Femeie frumoasă…” a fost dedicat jurnalistelor și bloggerițelor din București.

Am fost primite cu foarte multă căldură de doamna Alice Barb și de domnul Bela Krizbai. Ne-au vorbit despre scopul Casei Artelor, despre istorie dar și despre câteva dintre proiectele de viitor, păstrând câteva surprize la care au promis că ne vor invita să facem parte. Ne-au prezentat și o expoziție de pictură, „Vârstele tinereții”, a doamnei Medi Wechster Dinu, o artistă de 107 ani. Nu am apucat să o cunosc, dar am auzit că este o femeie incredibil de vioaie și optimistă. 

Trebuie să vă spun că au ales un loc magic în care să își desfășoare evenimentele. Casa Eliad este de-a dreptul superbă. Este una dintre puţinele case boiereşti de mijoc de secol XIX care s-a păstrat în Bucureşti. Este un monument istoric de categoria A – monument cu valoare naţională, restaurat foarte, foarte frumos. Am fost conduși cu toții prin câteva încăperi și ni s-a explicat care le era utilitatea.

Luciana-Alina
Alături de Alina Manole

A urmat un recital de folk. Ne-a cântat, pentru început, Alina Manole, de vocea căreia m-am îndrăgostit fără drept de apel. Este o artistă foarte caldă și după cum ne-a mărturisit, o păcătoasă. Dar am eu senzația că păcatele ei îndulcesc viața altora. A urmat apoi Marius Matache, acompaniat la nai de Cristian Mihai. Țin să menționez că așa frumos le zice bloggerul nostru (îmi permiți să zic al nostru, da Mache?) că m-a convins că tare bine am făcut când mi-am adus contribuția la proiectul cel nou, Alchimie. Este musai, dar musai, să apară, că tare m-a făcut curioasă de piesele cele noi și de povestea aia pe care o spun ele. Vai ce o să plesnească inima-n mine de mândrie când o să mă văd cu albumul în premieră și o să știu că am ajutat. Parcă simt deja fiorii lansării. Sper să o invite și pe Alina! Dacă vreți să-l ajutați și voi, există o campanie de crowdfunding, prin care vă puteți asigura un loc la concertul de lansare, un album semnat, un afiș cu autograf sau un tricou personalizat. Sau alt cadou, răsplată.

Seara s-a încheiat cu un pahar de Sâmburești, un trandafir din partea gazdelor și poze. Am intrat în Casa Artelor obosită, după muncă, tăcută. Am plecat cu cel mai mare și mai senin zâmbet posibil, drept pentru care le mulțumesc din toată inima organizatorilor. Faptul că am fost printre invitate mă onorează.

Dacă vreți să vedeți cât este de specială Casa Eliad, duminică are loc un eveniment numit Opera pe înțelesul tuturor. Mergeți cu încredere, căci pun rămășag: este organizat cu foarte mare drag și se va simți.

4 replies on “8 Martie la Centrul Cultural Casa Artelor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *