Categories
Corlicisime

Experimente cu parafina EpilatPro.ro

În urmă cu aproape o lună am făcut, după ”sute” de ani, o comandă de „cosmeticale” pe site-ul EpilatPro.ro. Am mai vorbit despre parafina lor aici și am tot pus poze pe instagram. Și-am zis să scriu o postare mai detaliată.

În primul rând mi-am luat 3 pachete de parafină – simplă și inodoră, cu căpșuni și cu lămâie. Eu am ales ItalWax, au și Biemme. Dar cea aleasă de mine este mai ieftină (15-20 RON). Nu am vrut să mă arunc pe ceva mai scumpuț fără să știu dacă-mi place. La ea mi-am luat și o pereche de mănuși (20 RON ). Tot pentru parafină am cumpărat o cutiuță metalică pe care nu am folosit-o în cele din urmă.

Am luat în locul ei o cană ceramică dintr-aia mare, pentru supă și am topit parafina în ea. La primele folosiri mă chinuiam să îndes mânuțele acolo. După câteva experimente m-am șmecherit. M-am dus frumos în Leroy Merlin, am luat un set de 3 pensule mici de vopsit, 3 lei toate, diferite lățimi și le-am folosit pentru aplicare. Apoi am băgat mânuțele în pungi alimentare și în sfârșit, în mănușile speciale și am stat așa, cumințică, vreo 20-30 de minute, până s-a întărit „mănușa”. Experiența în sine s-a dovedit una foarte relaxantă, deși migăloasă. Nu știu pielea voastră cum este, dar eu mă usuc de la apa „din perete” și săpunul din dozatoare de parcă mă spăl cu acid. Așa că senzația aia de cald și catifelare a fost mai mult decât binevenită.

Pentru față, după câteva încercări eșuate cu măștile, am început să aplic parafina direct pe piele. Din nou, a hidratat foarte bine. Cam la a treia utilizare m-am prins că încălzește foarte frumos tenul și deschide porii. Așa că am început să o folosesc înainte de măști, ca să-mi „frăgezesc terenul” și chiar a ținut figura.

Dacă vă aruncați și voi la experimente, folosiți pensulele pentru vopsea, cum am făcut eu, fără probleme. Sunt mai fine decât par. Eu am folosit cele mai ieftine variante, dar există și cu peri mult mai fini. Treaba este că sunt eficiente. Aplicați în strat cât mai gros și uniform, ca să se desprindă ușor de piele. Veți vedea că zonele unde ați aplicat foarte puțin rămân cu fulgi de ceară, greu de curățat. Așa că mai bine aveți răbdare și vă „gletuiți” bine.

Senzația imediat după tratament este demențială. Pielea devine foarte fină, pentru că, din câte am înțeles, căldura aia „împinge” apa din straturile superficiale ale pielii în straturile mai profunde. În plus, îmbunătățește circulația și elasticitatea pielii. În următoarele zile nu-ți mai simți pielea chiar ca după o baie fierbinte, însă efectul de catifelare persistă. Nu m-am bazat doar pe măștile cu parafină, am folosit alternativ ulei de cocos și cremă. Am observat însă că se poate amesteca ulei în parafina aia. Sau, mai bine, te poți masa cu el bine de tot înainte de tratament.

Mi-am mai luat și un set de măști, cu gândul că le voi folosi la parafină în caz că fac experimente pe ten. Dar sunt mai grosuțe decât credeam și se îmbibă greu, așa că am sfârșit prin a le folosi pentru compoziții mai lichide. S-au dovedit foarte bune și pentru măști care se lichefiază la cald, precum cele cu miere, ulei de cocos ori ciocolată neagră în compoziție. Le-am folosit ca să țin pe loc totul, să nu mi-o ia experimentele la vale. Sunt foarte bune și dacă rămâneți în pană de dischete demachiante. Eu am tăiat câteva și le-am folosit ca să-mi șterg fața sau unghiile. Par scumpuțe, dar 100 de bucăți sunt suficiente pentru câteva luni bune, dacă nu cumva tot anul, dacă le luați pentru „uz casnic”. Eu am dat câteva, am folosit la măști și încă am mai bine de 3 sferturi din pachet. Foarte utile la casa cuiva care face experimente.

Surpriza absolută a fost săpunul din lapte de capră. L-am luat pentru că scria în descriere că ajută persoanele cu piele sensibilă, crăpată, descuamată sau iritată. Adică eu. Nu mă așteptam să curețe așa bine pielea. Pentru demachiere folosesc în continuare apă micelară, dar cu săpunul ăsta îmi spăl fața dimineața sau în zilele în care nu mă machiez.

Se simte că este natural, făcut manual, pentru că miroase a săpun de casă, dintr-ăla de care făcea mamaie în curte când eram mică. Este, totuși, mai fin la atingere. Ca orice săpun, usucă puțin pielea, așa că o cremă este obligatorie. Dar a fost o surpriză foarte plăcută pentru că na…capră. Mie când îmi spui capre mă gândesc la Șniți, capra lui Polly din Copiii de la 402. Știți ce zic?

Cât despre site-ul EpilatPro.ro:

  • Prețurile mi s-au părut ok-ish
  • Livrarea este foarte rapidă – produsele au ajuns in mai puțin de 48H

Le-aș sugera totuși câteva îmbunătățiri:

  • Optimizare pentru mobil. Nu multe site-uri cu produse asemănătoare au așa ceva, cred că ar fi un avantaj. Mai ales că în ziua de azi numărul celor care intră pe net de pe dispozitive mobile este în creștere.
  • Pagini de Twitter și Instagram cu ceva mai mult conținut. Am fost surprinsă de cât de puține poze și tweet-uri sunt pe acolo, când au de oferit produse atât de atrăgătoare vizual.

Imagini cu conținut explicit vor fi publicate, la cererea cititorilor, pe Instagram.

One reply on “Experimente cu parafina EpilatPro.ro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *