Categories
Eveniment

Primul meu eveniment de contact vizual

Am fost astăzi la primul meu eveniment de contact vizual. Am mers acolo, în Parcul Tineretului, fără să știu exact la ce să mă aștept. Numai așa, de dragul de a face ceva nou și pentru că văd și eu ce se întâmplă în jur: suntem cu toții cu privirea în telefoane. Ni se pare ciudat ca cineva să se uite la noi. Ne simțim fixați atunci când asta se întâmplă.

Dacă cineva ne zâmbește pe stradă, rar zâmbim înapoi. Deși zâmbetul sincer și dezinteresat al unui străin este o sursă de energie. Nu suntem obișnuiți să ne îmbrățișăm sau să ne apucăm prietenii de mână, căci astea sunt gesturi foarte intime pentru noi. Ieșim cu prietenii tot mai rar pentru că oricum vorbim din când pe Facebook. Ne petrecem pauzele de masă cu furculița într-o mână și telefonul în alta. 

La evenimentul de astăzi am stat după foarte mult timp de vorbă cu străini atât de relaxat. Mi-a adus aminte de conversațiile din tren de pe vremea când eram studentă și mai vorbeam cu ceilalți călători să treacă mai repede timpul.

Am fost fix la intrarea în parc. Am avut salteluțe și scăunele pe care ne așezam și stăteam pur și simplu de vorbă. Sau ne uitam unii la alții. Și mi-am dat seama că poate avem nevoie de asta. Poate avem nevoie de încredea asta de a vorbi cu străinii fără teamă. Să mergem într-un parc și să ne putem așeza lângă un om fără să ne fie teamă că deranjăm. Fără presiune și fără așteptări.

Chiar mă bucur că i-am cunoscut pe cei cu care am vorbit azi, că și-au rupt 5 minute din zi să mă cunoască. Și sper să ne vedem și data viitoare.

12921846_950820798368070_2049778965_o
Fotografie de la Mădălina (madalinaiancu.ro). Articolul ei aici.

8 replies on “Primul meu eveniment de contact vizual”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *