Categories
Corlicisime

Magia dintr-o plantă

magie_plantaÎncă de mică am fost fascinată de plantele medicinale și de ceea ce se poate face cu ele. Mama era pasionată de medicina naturistă și erau vreo două, trei reviste de profil care nu lipseau niciodată din casă. Și azi găsești câte un Asul Verde prin dulapurile noastre.

Pe de o parte, îmi aminteau de mamaie, care ne scăpa de febră cu ceaiuri și șosete cu oțet. Pe de alta, mă trimiteau cu gândul la vrăjitoarele și zânele din poveștile mele și din filmele la care mă uitam. În imaginația mea de copil, fiecare plantă avea un spirit al ei, pe care dacă-l tratai cu suficient respect, îți dădea din puterea lui. Și așa funcționau leacurile alea „băbești” din punctul meu de vedere: magie.

Mi-am amintit de asta găsind tincturi online. Și mi-am amintit cât de fascinant este să le faci în casă, câtă răbdare necesită. Desigur, dacă ai nevoie de ele repede, mai eficient este să le cumperi.

Tincturile sunt substanțele pe bază de alcool ( în general vodcă), în care baza este asigurata extractul din planta respectivă. Pot fi preparate in cantitati mari, pentru a fi folosite mult timp, sau in cantitati mici, folosite ca tonic facial.

Ele pot fi preparate fără probleme acasă. În general, după ce planta este bine mărunțită, se pune într-un borcan de sticlă, de preferință închis la culoare, și se lasă 14 zile, agitând din când în când.

Apoi strecori totul cu grijă, printr-un tifon. Se evită folosirea metalului de obicei, pentru că oxidează și nu vrem asta. Se păstrează în recipiente închise la culoare, ferit de razele soarelui. Găsiți rețete aici.

Nu am mai folosit așa ceva de foarte mult timp. Dar mă bate gândul să prepar, numai de dragul de-a mă întoarce la senzația aia pe care o aveam când eram mică și-mi băgam nasul în oalele bunicii

*sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *