Categories
Teatru și Filme

Independence Day – Resurgence

Am mers la Independence Day tufă. Nu văzusem trailerul, nu văzusem primul film, nu aveam nici un fel de așteptări. Așa-mi place mie să merg la unele filme: fără să am nici cea mai mică idee ce mă așteaptă. Trebuie să recunosc, m-a cam ținut cu sufletul la gură.

  • Regizor: Roland Emmerich
  • Actori: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Jessie T. Usher, Bill Pullman, Maika Monroe, Sela Ward, William Fichtner, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Charlotte Gainsbourgid4-gallery4 (1)

Povestea

Totul se întâmplă la 20 de ani după deznodământul primului film. Pământul se pregătește să aniverseze 20 de ani de la triumful asupra extratereștrilor ce-l amenințaseră. America se bate cu pumnii în piept că întreaga planetă a fost adusă împreună de acea victorie, că suntem cu toții o nație. Există centre militare pe Lună, armele au fost modernizate folosind tehnologia învinșilor. Distribuția este fix aceeași din primul film (apărut, am înțeles, în 1996), dar cu 20 de ani mai bătrână, desigur.

Părerea mea

Mi-a plăcut foarte tare că am putut merge la cinema și înțelege ceea ce se petrece fără să fi văzut primul film. Lângă mine, prietena cu care am mers fremăta de drag că personajele sunt continuate de fix aceeași distribuție, care-i plăcuse la nebunie. Așadar, filmul poate fi destul de interesant și pentru cunoscători și pentru cei care merg să-l vadă de dragul unui SF.

Există clișee, asta am să recunosc: discursurile președinților, tatăl care-și salvează fiica pilot, cearta între doi foarte buni prieteni, iubirea parcă desprinsă din Armaggedon. Și există și mici momente previzibile, ici colo. Însă previzibilitatea lor nu este dusă până la capăt. Apare câte un personaj, câte un moment critic, crezi că știi unde vor duce, însă ai dreptate doar până la un punct. Când crezi că se va termina cum crezi, situația deviază puțin.

Mi-a plăcut că nu se abuzează de povestea protagoniștilor tineri și că nu se abuzează de relația îndrăgostiților sau de cearta celor doi prieteni. Fiecare dintre cele două generații, cea din filmul precedent și „tinerimea” are parte de acțiune și de atenție. De la bătrânei simpatici foc și deștepți la tineri neascultători, genurile personajelor acoperă cam tot ce se poate, pentru că noua luptă împotriva extratereștrilor aduce împreună „echipe” care mai de care mai atipice.

Am ieșit din sala de cinema foarte curioasă în ceea ce privește primul film, pe care trebuie să-l văd cât de curând. Nu de alta, dar joacă Will Smith, iar mie chiar îmi place omul. Când îl văd, vă povestesc și de ăla!

Independence Day – Resurgence intră in cinematografe din 24 iulie si este distribuit de Odeon Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.