Categories
Eveniment

Caravana Mobilă a Centrului de Transfuzii este la Sun Plaza în perioada 3-5 septembrie

Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, anunță a treia ediție a campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, lansată în urmă cu aproape un an. Așadar, în perioada 3-5 septembrie, puteți merge să donați sânge. Caravana Mobilă a Centrului de Transfuzii va fi între orele 09.00 – 13.00, la intrarea principală Sun Plaza, din Șoseaua Olteniței, cât și în două cabinete special amenajate în policlinica Regina Maria.

doneaza-sangeEu am fost parte din campanie anul trecut și am povestit experiența aici. Mi s-a părut totul mult mai relaxat decât la Centrul de Transfuzii, pentru că nu m-am plimbat între etaje, am fost aproape de birou iar etapele parcurse au părut mult mai puține. De altfel, acesta este și scopul campaniei: să faciliteze accesul potențialilor donatori la un Centru, fie el și mobil.

Citind informațiile de pe site-ul Sun Plaza, mi-am dat seama că nevoia este mult, MULT mai mare decât îmi imaginam:

În București sunt aproximativ 60 de spitale publice și private. Pentru a acoperi necesarul de transfuzii sanguine din aceste spitale, ar fi nevoie de aproximativ 700 de persoane care să doneze zilnic. Momentan, la Centrul de Transfuzie Sanguină din București se prezintă zilnic aproximativ 300 de potențiali donatori, dintre care doar în jur de 250 pot să doneze. Dar chiar și așa, numai sângele de la 190-200 de donatori merge către spitale, deoarece după analizele făcute sângelui donat, o parte din acesta nu va corespunde standardelor de siguranță și de calitate. Prin această campanie ușurăm accesul bucureștenilor din această zonă la procesul de donare și completăm necesarul de sânge de care au nevoie spitalele.”- Anca Ștefan, Președinte Asociația React.

Sper ca zilele astea să testați și voi Caravana Mobilă a Centrului de Transfuzii. Nu se primesc beneficii materiale în cadrul acestei campanii. Dar veți salva oameni care au foarte mare nevoie de voi. Din ghearele morții nu se scapă cu una, cu două. Voi puteți înclina balanța în favoarea cuiva. Puteți fi ultima șansă la viață. Sună a clișeu, îmi dau seama. Dar este adevărat. Am văzut la viața mea oameni care cerșeau sânge pe coridoarele centrului. Credeți-mă, nu este o priveliște plăcută. Este dureros să vezi un om în situația aia, în care știe că nici măcar toți banii din lume nu-i pot salva ruda. Că viața cuiva apropiat stă într-o unitate de sânge și-n bunăvoința celor din jur. Te sfâșie gândul că-n locul lor poate fi oricine. Și te rogi să nu fii tu vreodată.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *