Categories
Teatru și Filme

Why Him – De ce el – De azi in cinematografe

Why Him – De ce el este o comedie care se lansează azi și care încheie, pentru mine, vizionările în calitate de blogger pe anul ăsta. Spune povestea lui Ned Fleming (Bryan Cranston), mândru tată al alui Stephanie (Zoey Deutch). Pus în situația de a cunoaște pe iubitul fetei, Laird (James Franco). Devine, desigur, exagerat de protector și ia bunătatea băiatului drept încercare de a-i acapara familia cu totul.

Iadul se dezlănțuie când merg acasă la băiat și Ned își dă seama că tipul nu era chiar ușă de biserică. Asta deși Laird este un om cu o inimă imensă, care-și dorește din toată inima să fie pe placul familiei iubitei sale. Însă tocmai această dorință duce la anumite excese, nu tocmai ortodoxe: iși tatuează o poza a lor pe spate, umple casa de poze cu familia și face complimente fără perdea.

Am descoperit un film ceva mai amuzant decât speram când am intrat în sală, cu ceva mai puține momente libidinoase și momente amuzante destul de originale și realiste, având în vedere contextul de vis în care se află protagonista.

Însă cel mai mare plus al filmului sunt actorii. James Franco nu și-a amputat și nu a amputat nimic în filmul ăsta. A fost haios. Nu mai are el chiar 20 de ani, insă dacă nu ai ști de la bun început că personajul său are 30 și ceva de ani, asta nu s-ar fi simțit.

Tina Fey este adorabilă, în rolul mămicii cu mintea deschisă, care vrea fericirea și armonia familiei și nu știe cum să se mai împartă. Am iubit mereu felul în care femeia asta știe să te facă să iei în serios personaje ușor ridicole. Este un talent pe care-l folosește din plin și de data asta.

Deși acțiunea filmului se petrece înaintea și în timpul Crăciunului, nu te otrăvește cu Jingle Bells și chestii cu Moș Crăciun, așa cum tind să facă filmele de genul său. Iar ăsta este un alt plus.

Nu este chiar un film de Oscar, însă este cu siguranță unul pe care să-l vezi cu partenerul sau cu gașca de prieteni, când ai chef de râs. Nu te face să cazi în melancolie, deși are un subiect destul de sensibile precum viața de familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *