Categories
Am testat. Recomand?

Am participat la un curs de Jurnalism SEO – Cum a fost

Sâmbătă, 4 februarie, mi-am început ziua cu un curs de Jurnalism SEO. M-am trezit la 9 dimineața, mi-am deschis contul de Skype, am ordonat colțul de blogging, mi-am făcut cafeaua preferată (cu lapte de cocos) și m-am pus să aștept cumințică.

La ora 10, când m-a căutat Ramona de la SEOmark.ro, mi-am dat seama că eram blocată pe invizibil. Dar am rezolvat problema repejor, așa că am intrat în conferință și am purces la treabă.

Am ales Jurnalism SEO pentru că din prezentare, părea să fie ce am eu nevoie pentru blog. Am fost 3 fete la curs.

S-a început cu baza, desigur. Am fost întrebate ce știm și ce așteptări avem, apoi am încercat să definim noi, cursantele, ideea de SEO. Am repetat exercițiul pentru fiecare noțiune nouă din curs. Mi-a plăcut treaba asta pentru că în funcție de răspunsurile noastre, Ramona părea să adapteze explicațiile, în așa fel încât să le înțelegem toate 3. Ceea ce spuneam noi devenea, astfel, baza pentru informații noi.

Structura cursului a jonglat foarte elegant între SEO și jurnalism, legătura dintre cele două fiind tot mai evidentă pe măsură ce continuam. Cuprinsul a fost foarte asemănător cu cel de pe site, dar nu cred că ordinea a fost neapărat aceeași.

Am lucrat cu multe exemple, multe date chiar de noi, pentru că Ramona de asigura în felul ăsta că am înțeles toate.

Cunoșteam deja câteva noțiuni și unelte care ne-au fost prezentate, însă prin curs le-am fixat, având ocazia să cunoasc detalii. Am învățat și lucruri noi, mai ales în partea de jurnalism și structură a unui articol. Mi-am dat seama că unele noțiuni le știam și am descoperit unde trebuie să fiu mai atentă.

Cu altele cuvinte, un curs util. Îl recomand, dacă sunteți la început de drum în blogging. Sau dacă sunteți ca mine, adică aveți idee de câte ceva în partea asta mai “tehnică” și aveți nevoie de cineva să vă ajute să puneți în ordine cunoștințele, apoi să le fixați cât de cât. Dar mai ales, dacă îndepliniți cele două condiții, sunteți dispuși să investiți în educația voastră în direcția asta, dar nu ați vrea să băgați prea mulți bani totuși. La 330 de lei, cursul ăsta este printre cele mai convenabile ca preț. Iar faptul că îl puteți face de acasă este un plus, mai ales dacă sunteți din provincie.

Acum că l-am făcut, îmi dau seama că nu mi-ar strica ceva curs nici pe partea de content writing. Aveți ceva recomandări?

Leave a Reply

Your email address will not be published.