Categories
Corlicisime

Aspecte de luat in considerare atunci cand închiriați o casă

Studiile arata ca oamenii care trăiesc în spații mici tind sa fie mai nefericiti. Poate au copilărit la țară și acum duc lipsa unei curți cu grădină, poate vor un animal de talie mare ce nu ar fi bine într-o garsonieră, poate au vecini care bormașinează tot ce mișcă la 7 dimineța. Duminica. În fiecare duminică. Avantajele de a inchiria o casă sunt destul de multe, pentru cei care își permit.

Desigur, primul pas va fi cel de cercetare pe piata, pentru ca in marea de optiuni imobiliare, se va dori o alegere care sa vizeze pretentii diverse. Spre exemplu, in cadrul portalului compariimobiliare.ro se gasesc informatii vaste si detaliate despre piata imobiliara.

Nu numai preturile, comparatiile acestora, ci și zonele, dotarile si tot ce tine de comparatii pe piata de profil se vor gasi in cadrul acestui portal. Un prim avantaj este tocmai acela de a gasi sursa potrivita care sa ofere mai apoi solutiile situatiei in care va aflati. Cu anunturi actualizate in fiecare zi, acest portal poate fi sursa de plecare pentru viitoarea alegere.

La ce aspecte sa fiți atenți inainte de a închiria

La fel ca si in cazul altor cazuri de inchiriere, trebuie avut in vedere in ce masura anuntul si oferta prezentata corespund cu realitatea. Este de preferat sa selectati in functie de:

  • Suprafața. Nu numai cea concreta de locuit ci si spatiul exterior, gradină, parcare unde este cazul. Analizati pretul versus suprafata de care va veti bucura. Unii oameni stau o viață la bloc apoi se mută la casă pentru a se bucura de camere mari și spațioase plus o grădină cu floricele. alții, ca mine, se mulțumesc cu un spațiu micuț, cât să aibă unde să doarmă, să se spele și să-și gătească ceva și un spațiu exterior mai mare, cu loc de un grătar cu prietenii, șezlong, floricele și chiar câteva răsaduri.
  • Amplasare. Nu toate casele sunt un proiect reusit. Unele au fost construite în anumite perioade de timp, cand unele constructii din jur poate nu existau. Intre timp se poate ca lumina sa nu mai fie asa generoasa, privelistea sa se schimbe si ea. Aceste aspecte conteaza mai mult decat am crede: daca se obstructioneaza lumina naturala, veti avea consum mai mare la electricitate si veti depinde in mare parte de aceasta. În plus, trecerea de la apartament la casă nu își prea are rostul dacă vei sta înghesuit de clădiri în loc de apartamente.
  • Zona in sine este si ea factor determinant la pret. Ce se afla in vecinatatea voastra este in masura sa influenteze timpii pierduti in trafic spre exemplu. Daca aveti si copii, va fi si mai practic sa puteti ajunge foarte repede in a numite zone. De asemenea, indiferent că stați la casă ori bloc, nu vreți să stați lângă bulevarde sau șosele foarte aglomerate ori pe care trec linii importante de transport în comun. Vă mutați la casă pentru a vă bucura de liniște, nu de vacarmul orașului.
  • Dotari si alte conditii. În functie de dotarile pe care le are casa cu pricina, puteti impune anumite pretentii. Spre exemplu mobilarea, electrocasnicele le puteti procura. Pretul de inchiriere ar trebui sa scada considerabil; daca acestea exista insa sunt vechi, de asemenea nu este un grad satisfacator de confort.

Așadar, când căutati o casa de inchiriat Cluj Napoca spre exemplu, dupa prioritatile pe care le aveti, țineți cont de cât de mult puteti să vă sporiți confortul și calitatea vietii, gândindu-vă la detaliile de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *