Categories
Corlicisime

Încălziți-vă și spuneți povești la “gura șemineului”!

Evoluția tehnologică schimbă firul poveștilor din trecut, astfel că astăzi, acestea se spun la “gura termoșemineului”. Mult mai practic, mai avantajos și mai eficient, în termeni de produs căldură și distribuire a acesteia în întreaga locuință, termoşemineele îndeplinesc în mod cumulativ mai multe funcții într-o gospodărie. Aspectul decorativ este excelent dublat de beneficiile oferite în ceea ce privește suprafața care poate fi încălzită, a randamentului și a modului în care pot fi gestionate cheltuielile lunare. Gama variată de termoșeminee (https://www.qmag.ro/seminee-centrala-termica/ ) care pot fi alese în funcție de materialul din care sunt confecționate, de design, de puterea calorică și randamentul termic, de sistemul de deschidere și alimentare, ne permite să alegem cea mai bună opțiune pentru gospodăria noastră.

Termoșemineul – punte de legătură între trecut și viitor!

În zonele de deal și munte, farmecul iernilor nu putea fi pus mai bine în evidență decât stând în fața sobei și depănând povești. Însă căldura generată de o sobă tradițională, nivelul scăzut de eficiență termică, nevoia de alimentare în mod constant cu combustibil, costurile ridicate și necesitatea de a monta o sobă în fiecare cameră, nu se pot compara cu multiplele avantaje oferite de către un şemineu de tip centrală. Diversitatea în design și în ceea ce privește eficiența termică și confortul oferit, sunt doar unele dintre elemente care diferențiază aceste şeminee (pe Qmag.ro o să găsiți o gamă variată de modele). Impresionante nu doar în ceea ce privește funcționalitatea și randamentul termic, ci și din punct de vedere vizual, acestea se caracterizează prin:

  • Se pot diferenția în funcție de puterea termică (valori cuprinse între 14 KW și 28 KW);
  • Rezistență îmbunătățită datorită materialelor de calitate superioară din care sunt confecționate;
  • Posibilitatea de a opta pentru alimentare clasică (pe lemn) sau cu peleți;
  • Costuri scăzute cu până la 40% în cazul în care se aleg, drept combustibil, peleții;
  • Perioadă extinsă de funcționare în regim autonom (până la 4-5 zile), în comparație cu sistemul tradițional de încălzire cu lemn la sobă;
  • Eficiență sporită de încălzire (peste 90%) și numeroase beneficii în ceea ce privește gestionarea și optimizarea costurilor implicate în procesul de exploatare.

Faptul că se utilizează un combustibil nepoluant (lemnul sau peleții fiind elemente organice) contribuie la mai buna protejare a mediului înconjurător. Este foarte important de reținut faptul că, spre deosebire de alte tipuri de încălzire (gaz sau electric), termoșemineele beneficiază de alimentare cu un combustibil care nu contribuie la emiterea de noxe sau elemente de poluare, iar resturile rezultate din procesul de ardere pot fi utilizate ca îngrășământ natural. Grație acestor avantaje, alegerea unui termoșemineu drept modalitate de încălzire a locuinței, este o soluție ideală și care se impune pentru toți cei care prețuiesc protejarea mediului înconjurător și obținerea de beneficii pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *