Categories
Teatru și Filme

Pacific Rim: Uprising – Pacific Rim 2: Revolta

Am ajuns săptămâna asta să văd și Pacific Rim: Uprising. L-am văzut și pe primul, în urmă cu câțiva ani. Pentru cei care nu mai știu despre ce este vorba, filmul prezintă clasica poveste a planetei atacate de extratereștri. Extratereștrii ăștia ajungeau pe Pământ prin mai multe portaluri deschise pe întreaga planetă, de-a lungul coastei Pacificului. Ca să le facă față, oamenii au inventat Jaggerii, un soi de roboți ce necesită doi piloți care se conectează cerebral la instalație, să lupte.

Uprising îl aduce în fața noastră pe Jake, fiul eroului din prima parte, la 10 ani după ce omenirea învinsese extratereștrii. Spre deosebire de tată, omul, jucat de John Boyega, este un rebel. Nu-i prea place armata așa că-și petrece viața furând rămășițe de Jaggeri pentru mercenari. Fugind de necazuri, omul o cunoaște pe Amara, o adolescentă simpatică și descurcăreață. Încercând amândoi să scape de poliție, ajung în armată.

Comparativ cu primul Pacific Rim, Uprising mi s-a părut ceva mai complex ca poveste și efecte speciale, iar distribuția parcă mai bună. S-a îndepărtat de nuanța de Transformers, foarte pregnantă în celălalt. Aduce oarecum a Power Rangers de data asta, din câte-mi amintesc eu de prin serialul văzut în copilărie. Iar povestea seamănă oarecum cu Independence Day 2, cu fiul eroului, relația complicată cu prietenii și nuanțe de genul ăsta.

Frumusețea filmului stă însă în efectele speciale, așa că dacă-l vedeți, e musai să o faceți la cinema, dacă se poate în Sala Ultra din Băneasa. Acolo am văzut noi lansarea și vă pot spune că merită drumul, sala având efecte care se sincronizează cu acțiunea din film și coloana sonoră.

E adevărat că nu o să ia vreun Glob sau Oscar prea curând, însă este perfect care să mergi după o zi grea de muncă, cu prietenii, de dragul de a te bucura de un film 3D cu colegii sau prietenii, cu mintea obosită și un popcorn imens alături.

Filmul apare la noi pe 23 martie, distribuit de Ro Image.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *