Categories
Corlicisime

De ce ai avea nevoie de un fotograf de botez?

Știți vârsta aia la care toți prietenii caută fotografi profesioniști pentru nuntă, butez și cumetrie, biserică, nași, restaurante și accesorii din tul, în timp ce tu treci un râu de munte în picioarele goale și te întrebi de unde să strângi bani pentru următoarea aventură?

Ei bine, dragii mei, s-a întâmplat! M-a ajuns din urmă! Am trecut de nivelul 1, reprezentat de nunți și am trecut la următorul, botezurile. Deși sunt genul de om cu super puțini prieteni (îi număr lejer pe degetele de la o mână) invitațiile astea apar din pământ, din iarbă verde. Deși nu mă omor după evenimentele astea pompoase, există oameni pentru care chiar mă bucur din toată inima și alături de care vreau să fiu în ziua aia specială. Chiar mă bucură entuziasmul din jurul unui astfel de eveniment, mămicuțele care fac ședințe foto de maternitate, emoțiile pentru o nouă viață care urmează să fie sărbătorită.

Ei bine, pentru că am mers foarte rar la asemenea „manifestații” am fost de obicei printre oamenii apropiați, din culise, ăia care aleargă de colo până colo să vadă ce mai este nevoie. Și nu vreau să credeți că mă plâng. M-am bucurat de fiecare secundă. A fost super obositor, dar m-am simțit chiar utilă. Și a fost cumva mai plăcut decât să fiu spectator.

Însă mi-am și dat seama cât de importante sunt detaliile în organizare, la câte trebuie să te gândești pentru ca „ziua cea mare” să fie perfectă.

Cel mai interesant este să alegi fotograful, zic eu. Asta în mare parte pentru că-s narcisistă și vreau să arăt impecabil în poze, dacă tot mă urc pe tocuri și mă machiez de două ori pe an. Glumesc, desigur. Dar cumva, vorbesc serios. Și veți vedea imediat la ce mă refer.

Ai putea, desigur, să rogi un prieten cu o cameră foto șmecheră, talentat, să facă poze la eveniment. Dar cred ca treaba asta funcționează atunci când ai ceva restrâns, cu familia și prietenii. Atunci când toți se cunosc între ei iar amicul fotograf va ști cine ce rol are, legăturile dintre cei prezenți și tot așa.

În cazul unui eveniment mai mare, eu aș opta pentru un fotograf de botez profesionist pentru fotografii . Și asta pentru că de obicei profesoniștii au experiență cu genul ăsta de evenimente.

Știu care sunt momentele cheie ale zilei și unde ar trebui să fie. Își dau seama cu ușurință ce trebuie să imortalizeze și ce nu. Și, cel mai important, așa cum spuneam mai sus, are grijă ca toată lumea să arate bine în poze. În ideea că dacă el stă să facă poza iar tu stai să strănuți, se prinde și nu ieși în poză de parcă ai avea ardei iuți în… nări!

O altă chestie pe care am observat-o este că profesioniștii cunosc tradițiile. OK, nu ne omorâm toți după ele, dăm ochii peste cap când apare în peisaj câte un buchet de busuioc despre care nu știe nici naiba ce scop are, dar l-a pus acolo nașa, că-i important. Și am văzut că se întâmplă să știe fotograful despre treburile astea scoase din analele folclorului. Și, la urma urmei, o dată botezi copilul, iar dacă nășica sau bunica țin neapărat la nu știu ce obicei, de ce să nu aibă o poză în care să se vadă pentru posteritate că le-ai făcut damblaua, nu?

Oricum, ideea ar fi că dacă mă întrebați pe mine, un fotograf bun este o investiție. Pentru că momentele imortalizate sunt unice, dar bebelușeala nu-i. Și vreți să o păstrați cât mai frumos, nu?

One reply on “De ce ai avea nevoie de un fotograf de botez?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.