Categories
Uncategorized

Filmul de …luni – Lantul amintirilor

Ieri nu am mai apucat să postez film, că eram tare mândră că am fost la blogmeet. Și am zis să nu vă atrag atenția de la el.

Este, sper, singura dată când nu postez filmul în ziua lui specială.

Și, pentru că tot am ieșit din tipar cu ziua, hai să ies și cu filmul, nu?

Filmul de astăzi este Lantul amintirilor, un film indian vechi, foarte la modă pe vremea părinților. Mi-am amintit de el nimerind cântecul pe youtube.

Spune povestea unui pictor care este ucis, cu soție cu tot, după ce reușise să picteze portretul unui criminal pentru poliție, chiar de bărbatul pictat!

Cei trei fii, pentru a nu fi uciși la rândul lor, sunt nevoiți să fugă, și ajung să se despartă pentru a supraviețui, chiar în noaptea crimei.

Cel mic rămâne cu doica (asta cred că era femeia) și devine cântăreț. La toate evenimentele unde este invitat, cântă melodia familiei sale, pe care tatăl o compusese pentru mamă și care spunea povestea iubirii dintre cei doi.

Mijlociul este adoptat de valetul unei familii bogate.

Cel mare devine hoț talentat, împrietenindu-se cu un pungaș de pe străzile unui oraș în care este dus de trenul cu care scapă.

Mulți ani mai târziu, viața îi aduce pe cei 3 în preajma aceluiași hotel. Cel mic cântă acolo, fiind vedeta serii, mijlociul se ține după o fată bogată, iar cel mare face afaceri, fără să știe, cu criminalul tatălui.

Însă, cumva, de fiecare dată când vedeta serii cântă acea piesă, moștenire a tatălui, ceilalți doi lipsesc. Mijlociul se ține mereu după fată, care era chiar din familia unde muncea tatăl adoptiv, iar cel mare este în căutarea celui ce i-a distrus familia.

După multe încercări, viața îi face să se recunoască prin acel cântec, însă numai mezinii se pot îmbrățișa, hoțul fiind nevoit să rămână anonim, pentru a-i proteja.

Din păcate, nu numai hoțul realizează cine sunt tinerii, ci și criminalul, care interceptează un bilet trimis celor mici.

Urmează, bineînțeles, urmăriri, bătăi, și un sfârșit special pentru vremurile în care a apărut filmul.

De ce l-ați viziona? Pentru că bate lejer filmele indiene de acum. Are mai puține clișee, iar actorii sunt mai buni decât ce vedem în telenovelele Bolwoodiene care apar pe la televizor.

Vizionare plăcută!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=S6b6cxo6OHY&w=480&h=360]

P.S. : Și eu plâng de fiecare dată când îl văd!

2 replies on “Filmul de …luni – Lantul amintirilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *