Categories
Guest Posts

Guest-post – Unde are succes un guest-post?

Salutare tuturor. Emil Calinescu sunt si ma bucur sa scriu un guest in chiar prima zi de existenta a acestui blog.

Saptamana trecuta scriam despre cum aleg eu gazda unui articol.  Acum, ca o continuare, voi arata cum poti sa ai succes si pe bloguri mici.

Asadar, discutam eu cu o amica, viitoare bloggarita, despre vizualizarile unui articol. Ea a scris articole si pentru blogul meu, dar si pentru alt blog. Si desi blogul meu are mai multe vizualizari, ea, pe articolele ei, a stat mai bine in partea cealalta. Si intrebarea care se pune este : de ce ?

Primul lucru care mi-a venit in minte a fost : « poate n-o plac cititorii mei ».  Desi macar din curiozitate si tot citesti un articol.

Apoi mi-a venit in minte altceva : « pai daca eu postez multe articole, e clar ca sunt articole care vor fi ignorate ; daca articolul tau e dat unui blog unde se posteaza rar, pai acolo va sta primul cateva zile, deci sanse mult mai mari sa fie vazut ».

Ma rog, pot fi diverse alte (pseudo)explicatii : pe blogul meu au succes doar articolele mai bune ca ale mele, probabil acolo era un articol mai bun decat scrie gazda in mod normal.

Nici eu nu cred intr-o astfel de explicatie, dar in gluma pot s-o invoc.

Legat de asta, invoc acum o experienta proprie. Am scris guest-uri in multe parti. Printre gazde s-au numarat si Blogatu, si Chinezu . La Blogatu am scris chiar 3 articole. Cel mai comentat articol din deplasare a fost insa scris pe un blog cinefil. Iar cel mai apreciat (nu doar ca like-uri, dar si in general, reactii primite personal) a fost unul scris la Irina .Nu am nimic cu Irina, dimpotriva, o apreciez, dar sunt mult mai cunoscuti Chinezu si Blogatu.

Asadar dragilor, nu va mai feriti sa scrieti articole pentru bloguri aparent mici. S-ar putea ca d-acolo sa culegeti cititori mai multi decat de pe blogurile mari. Si ca sfat : se pare ca blogurile de nisa, avand un public nitel mai « elitist », sa fie o alegere mai buna.

Acu’ nu stiu cat succes veti avea, dar eu zic sa incercati sa scrieti un guest si pentru micutul, dar europeanul meu blog. Macar sa incercati, nu altceva J

Salutari blogosferice tuturor si multumesc pentru gazduire. Luciana, felicitari pentru noua casa. Sa creasca si sa infloreasca J

7 replies on “Guest-post – Unde are succes un guest-post?”

Este o postare scrisă pe blog de altcineva decât autorul. În cazul de față, Emil (www.emilcalinescu.eu)

io nu prea m-am prins care e idea la rahatu asta (parerea mea) dar ma rog.. vad ca se practica insa fara succes 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.