Categories
Corlicisime

Turkish delights

Mi-am cunoscut turcoaicele anul trecut, în mai. Lucram la un call center, și, cum am luat banii cu întârziere, am luat și mai multicei ca de obicei. A mai adunat Gărgărița mea și bursa, Lupul avea pus deoparte, și, ce se gândește ștrengărița mea? Yupeee! Merem la Sibiu! Finally!!!!

Treaba era programată de la începutul anului 2, când eu și Lupul tocmai făcuserăm cunoștință cu pacostea vieții noastre. Excursia avea să pornească sâmbătă dimineața, rezervarea fusese făcută de cea cu capul pe umeri (nu io, nu Gărgă). Am cumpărat biletele marți seara. Fete prevăzătoare!

Când să ne întoarcem la cămin, ne abordează în gară o fată brunetă, cu accent ciudat, întrebând de autobuz spre Brașov. Eu și Gărgă ne uităm frumos una la alta, și ne dăm mai aproape, spre străină, care era cu două prietene.

Veniseră din Turcia, cu trenul, care întârziase destul cât să piardă legătura cu Brașov. Acolo studiau asistență medicală, la o postliceală!

Cum nici una din noi nu mai fusese în partea aia de țară, dă-i și sună! La toată agenda! Să vedem cine ne poate primi peste noapte. La cămin nu le puteam lua, că era  cam greu să trecem de paznic cu un maldăr de trollere imense!

Până la urmă, Gărgă, nervoasă, a decis să rămânem frumușel cu fetele undeva, la o cafenea, și a sunat un prieten din Regie, să nu stăm în Gara de Nord, pentru o recomandare! Și, stupoare! Omul ne-a chemat la el în cămin!

Cum am ajuns cu 3 fete cu câte două trollere, nu mă întrebați, că nu mai știu! În camera mică, sub maldăre de genți de laptop, ne-am bucurat, nu vă spun cât de mult, de o sticlă de suc și covrigei, în timp ce schimbam ID-uri de Facebook, și învățam să pronunțăm nume turcești! Au pleca spre Brașov chiar a doua zi dimineața, cu primul tren.

Ne-am regăsit în gara brașoveană, pe drum spre Sibiu. Ne-au făcut cadou o cutiuță de rahat turcesc, de ăla de la mama lui.

O lună mai târziu, urma să vedem Sibiul împreună…

2 replies on “Turkish delights”

Leave a Reply

Your email address will not be published.