Categories
Teatru și Filme

Big Fish

Big Fish este un film la care am vrut să mă uit dintr-un singur motiv: Ewan McGregor! L-am văzut în Ghost Writer, și apoi în Angels and Demons. Spune povestea lui Ed Bloom, care a trăit o viață asemănătoare unui basm, neglijându-și fiul. Ajuns la maturitate, acesta realizează că își cunoaște tatăl doar din povești, și se duce lângă patul de moarte al bătrânului, căutând, în ultimele clipe, o fărâmă de realitate.

Însă bătrânul știe una și bună! Tot ceea ce trăise, era la fel de real precum prezentul. Nimic fantastic, din punctul lui de vedere. Frânturi de realitate, reprezentând bătrânul muribund, se amestecă în fantasticul istorisirilor spuse norei sale.

Și totuși, undeva într-un birou uitat de familie, pe care mama se hotărăște să îl aranjeze, există documente, și adrese, care îl trimit pe Will pe urmele reale ale pașilor tatălui său. Iar realitatea celor aflate acolo este surprinzător de apropiată de cea din povești.

Deși în prima parte a filmului, realul este bine separat de imaginar, pe măsură ce fiul își descoperă părintele, linia dintre cele două se estompează, ușor, în așa fel încât spre final, te întrebi care a fost viața lui Ed Bloom cu adevărat.

Deși nu este vreo capodoperă, este o adevărată plăcere să urmărești această peliculă. Aduce în prim plan actori precum Ewan McGregor ( tânărul Ed Bloom), Albert Finney ( Ed Bloom senior), Billy Crudup ( Will Bloom), Marion Cotillard (Josephine Bloom, soția lui Will), Jessica Lange ( Sandra Bloom, soția lui Ed), iar personaje jucate de Danny DeVito și Helena Bonham Carter apar printre excentricii din viața lui Ed.

Un fantasy ușor, care cu siguranță vă va descreți frunțile! Vizionare plăcută!

One reply on “Big Fish”

Leave a Reply

Your email address will not be published.