Categories
Corlicisime

Criza de narcisism

Vorbeam azi cu mama despre proiectele mele pe internet. Și nu știu ce m-a apucat de i-am povestit cât de mult îmi place mie faza cu blogăritul! Și cât de mult îmi place să îmi folosesc numele real în spațiul virtual!

Pe nesimțite, m-a luat o criză de narcisism, de aia pur sânge! De la mama ei de acasă, zic, și m-am apucat să explic mamei că a știut să îmi aleagă numele, că e frumos ca o poezie, că îmi place cum sună, că mi-ar fi plăcut să îl folosesc pe tot, dar din păcate Andreia e cam comun…După care a urmat clasica și tradiționala binecuvântare a celui/celei cate mi-a completat certificatul de naștere cu numele AndreIA în loc de Andreea. Că uite de asta e bine când copii au două nume: la maturitate, au de unde alege!

După care, m-am apucat să înșir nume ciudate, sau împrumutate din alte limbi! Vă dați seama ce amuzant era pentru mama să stea să asculte! Din când în când, scurt: „Da mamă, crezi? / Păi m-am gândit bine înseamnă!/ Noroc că te-am numit ca pe mamai-ta!/ Chiar îți place?”

Eu, văd că mama îmi dă nas, și zi mai departe! Că numele meu sună intelectual, că are muzica lui, că în latină înseamnă „lumină” și argintul lunii…O criză de narcisism…știți cum?? M-am speriat când am realizat ce dau din mine!

Concluzia mamei? Simplă: „Mamă, noroc că te-am făcut modestă!”

4 replies on “Criza de narcisism”

[…] asta o dau mai departe la Lucianna, Emil, C.L.M., Cris-Mary, Muc Roz, Adina, Andera, Crisego, Ramona. Ţi-a plăcut? Dă mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *