Categories
Corlicisime

Teribilismul și virginitatea

Teribilismul și virginitatea este o postare la care mă gândesc de foarte mult timp. Pentru că mi se pare că în ziua de azi, sexul este un subiect luat în glumă. În ziua de azi, este o rușine să fii virgin sau virgină, și cum te-ai făcut de organe genitale funcționale, e musai să „ți-o pierzi”. Este cool, pentru că așa intri în rândul lumii.

Am pus zilele astea pe Facebook, pe pagina blogului, o poză destul de interesantă, cu declația unei dudui care nu mai era virgină de câteva ore, și dădea șfară-n țară, menționând că îl iubește pe Marius. Mi se pare foarte trist că s-a ajuns așa departe cu publicarea relațiilor care pe unde. Declarații de genul îmi arată că am dreptate, și că sexul nu mai este un act intim, responsabil, care te apropie cumva de persoana cu care ai o relație.

Nu cad în extrema în care să spun că vai de mine, fata trebuia să se mărite înainte, să meargă la biserică de 1000 de ori pe zi, să se spovedească și abia apoi să întrețină relații sexuale. Dar nici să urli în gura mare pe o rețea de socializare. Sper din toată inima că a fost, totuși, o glumă a domnișoarei.

Mulți dintre noi suntem foarte tineri. Eu și voi, cititorii mei. Și mulți am trecut prin ce a trecut preafericita. Dar nu îmi amintesc să fi spus cui am apucat. Trec peste faptul că noțiunea de intimitate se duce naibii pe zi ce trece, și că avem modele a la Miley, rebele de mici, „datorită” cărora surioarele noastre mai mici și vecinuțele, sunt machiate cu sclipici și îmbrăcate „feșăn” de la vârste tot mai fragede. Și încerc să îmi dau seama direct, când a devenit sexul un subiect mai comun decât școala sau timpul liber, spre exemplu. Când s-a pierdut intimitatea aia care ar trebui să fie acolo, fie că faci sex, fie că faci dragoste? Unde s-a dus complicitatea aia atât de jucăușă dintre parteneri, și aventura explorării în doi, a unei laturi, până la urmă, foarte delicioase?

Oare nu se pierde din tot acest farmec, atunci când ne facem relația atât de transparentă în fața altora? Când râdem de cei care aleg să aștepte pe cineva special, și nu se încalecă pe unde apucă? Atunci când ne gândim cu dispreț de exemplu la un băiat care așteaptă ca partenera să fie gata pentru marele pas, sau de unul care nu profită de o fată atunci când este mai fragilă emoțional, și gata să facă orice pentru a fi consolată?

Eu cred că se cam pierde din esența actului în sine, din intimitate, că prea transformăm totul în „pornache” prin atâta teribilism…voi ce credeți?

4 replies on “Teribilismul și virginitatea”

Hmm… Sexul s-a asociat tot mai mult cu banii, coolness-ul, o moneda de schimb pentru altceva sau un manifest. Sexul a iesit din intimitate cam pe cand sentimentele au inceput sa plictiseasca, oboseasca sau sa devina rusinoase.

La cei foarte tineri sexul asta trambitat peste tot e o chestie de mimetism si de teribilism, nu cred ca vorbesc de experientele lor reale. Si multi nu-si dau seama ca sunt penibili.

Ohooo! Ai fi surprinsa sa afli cat de reale sunt experientele alea! La mine in oras, la 13 ani, cativa tineri facusera filmulete porno. Iar acum este plin de fetiscane de 13, 14 ani, gravide. Sunt putin inconstienti.

=)) am vazut si eu pe facebook… probabil o sa-si faca si lista publica pe facebook asta

“m-au ars” si inceput de lista Mariusica ala… dar o sa-i puna ca in CV in ordine invers cronologica 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *