Categories
Guest Posts

Linkurile dofollow şi nofollow

Salutare. Aici Eugen Şotropa şi scriu în calitate de blogger.

De blogărit mă ocup pe 7SEO.

Răspund strigătului de « ajutor » al Lucianei, cu privire la linkurile dofollow şi nofollow.

Înainte de a vă explica cum puteţi să puneţi un link nofollow sau dofollow trebuie întâi să vă acomodaţi cu termenii.

  • Link Dofollow – Acest link are rolul de a transmite importanţă şi pagerank siteului către care se face legătura. Un link dofollow îi spune motorului de căutare Google aşa « Acest blog îl recomand. Este bun. De aceea, te rog frumos, indexează-l mai bine, dăi puţin din pagerank-ul meu şi creşte-l în clasamentele tale. »
  • Link Nofollow – Când un link este nofollow, Google nu “vede” linkul şi nu îi oferă nimic. Practic, un link nofollow are un singur scop: de a redirecţiona vizitatorul pe un alt site, printr-un click. Blogul care găzduieşte un link nofollow nu oferă din pagerank şi nu îl recomandă pentru a creşte în clasamente.

Cum pui un link dofollow şi cum pui un link nofollow ?

  • Linkul nofollow – după ce adaugi un link, fie că te afli pe platforma WordPress, Blogger, Jomla sau eu ştiu care alta, ai două butoane în dreapta sus : Visual şi HTML. Practic, dacă dacă dai click pe HTML îţi transformă articolul la nivel de cod (acolo unde e cazul). Te duci acolo unde este link-ul şi adaugi rel=”nofollow” după ce începe codul. Exemplu în imaginea de mai jos:

    

  • Linkurile dofollow nu au nevoie de un atribut în codul HTML. Platformele de blogging au deja acest atribut pus în codul sursă al temei, astfel că dacă introduci un link el devine automat dofollow. Vrei să te asiguri ? Trece la fel ca sus, atributul dofollow astfel : rel=”dofollow”

Cum verifici dacă cineva are linkurile dintr-un articol cu atributul nofollow ?

Simplu : Te duci pe pagina unde se află articolul şi dai click dreapta. Trebuie să dai click pe : « View page source » sau « Vezi sursa paginii » în funcţie de browser.

Exemplu mai jos :

După ce ai făcut asta, ţi se va deschide altă pagină în browser care este formata din coduri şi text. Apeşi CTRL+F şi în bară va apărea boxul de căutare. Scrii acolo ancora text a linkului pe care te interesează să vezi dacă e dofollow sau nofollow.

Dacă are atributul rel=”nofollow” atunci linkul este nofollow. Poţi vedea asta şi în exemplul de mai jos.

Sper că ţi-au fost de folos informaţiile. Spor la scris.

Stimă.

9 replies on “Linkurile dofollow şi nofollow”

Fain articol! Dar stii, probabil, ca exista si metode mult mai usoare de a vedea ce linkuri sunt nofollow? Spre exemplu extensia de Chrome ”seo site tools” are optiunea de a sublinia linkurile nofollow! Si pe Firefox exista o extensie, ”nodofollow”, care-ti arata, subliniat, linkurile nofollow, astfel ca nu-ti mai pierzi timpul sa citesti coduri sursa, care oricum, sa fim seriosi, nu sunt pentru oricine 😉
Ar fi trebuit sa mentionezi si de index-noindex, doua atribute cel putin la fel de importante ca follow-nofollow!

Citez: “Platformele de blogging au deja acest atribut pus în codul sursă al temei, astfel că dacă introduci un link el devine automat dofollow.”
Raspund: Nu este obligatoriu sa ai implicit in codul sursa al temei acest atribut. Eu l-am adaugat automat doar la comentarii ca masura de protectie fata de vanatorii de link-uri. Celor care sunt tentati sa lase “dofollow” la comentarii le recomand sa se gandeasca de 2 ori inainte sa o faca.

Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema similara. Cum fac link-urile din articole dofollow (eventual printr-o metoda automata)? Daca verific un link dintr-un articol prin metoda “view source”, apare asa <a rel="nofollow" target="_blank" href="http://www.
In editorul articolului link-ul este curat. As fi foarte recunoscator daca ma puteti ajuta.

Multumesc mult pentru raspuns. Am rezolvat problema. Folosesc un plugin pentru link-uri interne care poate pune nofollow si la link-urile externe. Ca o completare, am facut comentariile dofollow si am instalat si eu commentluv.

Multumesc mult pentru informatii, foarte utile si frumos explicate, am inteles si am reusit sa verific, desi nu am cunostinte tehnice 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *