Categories
Corlicisime

Boboaca de ieri…

Povestea intrării mele în viața de boboacă o știți. Azi,  boboaca merge înainte, cu masterul DLSC! Am avut o tentativă eșuată anul trecut, la UniBuc…nu am chef să povestesc…

Am să vă spun ce plăcere mi-a făcut mie să studiez la STI.

Nu a trebuit să cumpăr cine știe ce cărți costisitoare, și am avut puține materii care pentru mine necesitau toceală. În mare parte, am făcut cursuri practice. La greu. Teme peste teme peste teme. Atât de multe, că la un moment dat, mama nu mai credea că eu chiar stau la tradus. Și, în timp ce foști colegi de liceu o dădeau pe MemoPlus, eu mă duceam cu ceva cursuri prinse din clasă, ceva de prin teme, și ceva recapitulări. Nu am fost eu de nota 10, dar de un 7, 8 acolo, am rezistat.

Ce am învățat în 3 ani de facultă?

–> Dacă trăiești cu visul studenției din filme și povești cu învățat în noaptea dinaintea examenului, stai acasă! Facultatea este mai mult de atât! Cel puțin dacă nu o faci de formă.

–> Faza cu chiulangeala nu prea ține! Dacă știi că te duce tavanul, mai bine ai face să fii la cursuri, că nu știi niciodată ce prinzi din zbor. Plus că nu o să înțelegi nimic, niciodată din cursuri de la colegi, mai bine decât din clasă.

–> Privește lumea prin ochii celorlalți, dar nu te lăsa dus de ea. Celalți văd materiile altfel decât tine. Ceea ce li se pare greu îți poate părea ușor, și invers. Așa că ține cont de sfaturi, dar nu te speria aiurea, și, mai important, nu te culca pe o ureche pentru simplul motiv că alții au trecut, au avut cine știe ce subiecte, sau că ai auzit tu că au trecut ușor. Înțelegeți unde bat!

–> Chiar și pentru o persoană singuratică, munca în echipă poate fi o plăcere. Încearcă să te împrietenești cu oameni care te completează. Eu de exemplu, aveam Lupul, cu viziunea ei practică, ce mergea unsă la creativitatea mea.

–> Cel mai important? Nu te lăsa! La început, totul pare greu! Țin minte cum mă gândeam o vreme că ar fi trebuit să dau la inginerie. :))) După primele cursuri exclusiv în engleză și franceză, ajungeam la cămin ruptă! Am avut și o să am și profesori severi…dar ne vor binele! Cel puțin profii de unde mă duc eu.

Și mai important, dar nu este ceva ce am învățat, ci o părere personală: dacă vă dați seama că ceva nu e de voi, mai bine renunțați, înainte să vă amărâti făcând ceva ce nu vă place nici în cele mai bune momente. Asta nu înseamnă să renunți, înseamnă să descoperi că ceva nu este de tine, și să ai curajul să o iei de la capăt. Nu a fost cazul meu, dar știu pe cineva care a mers până la capăt, doar pentru că începuse. Nu e plăcut să urmărești fenomenul!

În încheiere, țin să spun că azi mi-am pus dosarul la master, mă bucur că în sfârșit s-a concretizat treaba, și dacă nu îmi țineți pumni, aaaaoleu! Nici nu vreau să mă gândesc!

2 replies on “Boboaca de ieri…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.