Categories
Corlicisime

Sunt un om slab

Sunt un om foarte slab. Vreo doua săptămâni am fost practic întemnițată în casă de răceală. Săptămâna trecută, pe aici s-au întâmplat chestii destul de urâte, care, iarăși, m-au făcut să nu fiu în stare de nimic.

Și azi mi-am dat seama de ce. Sentimentele mele, dorința de a scrie, urlă ca disperatele în inima care așteaptă un motiv să bată, din spatele zâmbetului optimist, dar fals. Îmi vine să țip. Vreau să urlu cât pot de tare, dar fără ca cineva să mă audă. Tot orgoliul meu plange cu spasme puternice, trăirile se zbat în agonie.

Aș vrea să fiu luptătoarea care mă visam în copilărie. Fata prietenoasă și veselă, puternică și invincibilă din visele fetiței de odinioară. Îmi dau seama cât de rău o duc alții în jurul meu, în țările alea africane pe care le plânge lumea. Știu că există oameni care se zbat să trăiască, luptă cu boli sau prejudecăți. Și îmi dau seama că lor trebuie să le fie mult mai greu. Și totuși, luptă. Copiii despre care scriu uneori pe aici, cei bolnavi, luptă și ei. Așa că trebuie să lupt și eu. Trebuie să rezist. Nu am dreptul să mă opresc din drum și să plâng de mila proprie, nu am dreptul să mă vait. Strang din dinți, mă încordez, și merg mai departe. Trec peste cadavrele sufletelor care m-au trădat, ignor inimile prefăcute ale celor care îmi sunt aproape din interes, și merg mai departe, cu fluturii mei cu aripi arse, care mă mai însoșesc uneori.

Mă prefac, uneori, că nimic nu doare, și că sunt bine. Nu vreau să las garda jos, nu voi da nimănui ocazia să intre cu bocanci sau cu tocuri cui în inima mea, acum fragilă.

Nu o să mă afecteze nimeni cu nimic! Nu de mâine.

Azi iau o pauză. Azi am voie să fiu sensibilă, pentru că așa am eu chef! Azi îngenunchez sub greutatea celor ce mă apasă, mă chircesc cu perna cu ursuleț în brațe, și plâng! Trebuie să alung toată presiunea asta! De mâine am de luptat!

2 replies on “Sunt un om slab”

Acu’ plangi, acu’ ma sperii … Esti de speriat 🙂 Blesteme oltenesti de lipsa de la blog-meet :)) Las ca trece cu o bere rece … si daca nu poti tu s-o bei pe motive de raceala o s-o beau eu 🙂 Nu stiu daca reusii sa-ti distrag atentia, dar duminica avem Blog-Meet la Craiova. Cam asta era mesajul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *