Categories
Corlicisime

Șofer în jungla urbană

Nu știu voi ce credeți, dar pe mine traficul din București mă sperie uneori. Aici poți să ai accident și când traficul este perfect, din cauza vreunui nătâng cu capul în nori. Regulile de circulație se fac de fiecare, după cum crede mușchiul respectivului.

Eu una, neavând carnet, stau mai subțire cu legislația. Dar când ai două colege de apartament care au luat recent carnetul și știu regulile ca în palmă, și le auzi constatând greșeli în trafic, te trec fiori reci de tot.

Nu mai departe, am o fostă colegă care a trecut de la șover provincial la șofer de București. O asemenea experiență te schimbă pe viață, credeți-mă! Iar dacă ești pasagerul din dreapta, nu ai cum să nu remarci diferența. De la omul timid, care intra pe furiș în intersecție, și abia lua stânga după ce se uita de 20 de ori în fiecare direcție din care nu se vedea nici umbră de mașină la cel care intră cu sânge rece în trafic este un pas foarte mic, și foarte șocant dacă nu asiști la transformare. 

În București, dacă nu ai nervi tari, riști ca nici măcar să nu părăsești orașul, darămită să ajungi în altă localitate! Dacă te aventurezi la orele nepotrivite, se prea poate să petreci mai mult timp încercând să ieși din capitală, decât pe drumul până la destinație! Și partea cea mai frumoasă este că vorbesc serios. Cei care stau în Ploiești de exemplu, știu ce vorbesc! De la marginea Bănesei până acolo faci, cât? 30, 40 de minute? Faza este că din buricul Bucureștiului până la periferie poți să faci lejer o oră! Iar dacă nu ai asigurare, ești ca și mort!

Iar astea sunt concluziile unui simplu pieton ca mine. Cine știe? Poate din spatele volanului viața e mai roz. Dar de pe trotuar, singurul gând care îmi vine în minte este că dacă voi face vreodată școala de șoferi, ar trebui să o fac aici, pentru că așa știu sigur că voi putea conduce oriunde.

 

4 replies on “Șofer în jungla urbană”

Mi-ai amintit de vorba unei prietene din Pitesti care venea la un curs in Bucuresti. Se minuna ca din Pitesti la Bucuresti face o ora, iar de la intrarea in Bucuresti pana la curs inca o ora si jumatate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *