Categories
Mă inspiră

Că e bine, că e rău, românul petrece!

Mă uitam azi pe Antena la știrile de la ora 16, sau cât o fi fost ceasul. De tare mult timp nu am mai văzut știri așa relaxante! Numai sărbători, brazi, scumpirea cărnii de porc…subiecte la care mă așteptam de la sfârșitul lunii încolo.

Se pare că românașul meu iubit, uneori mai sărac, alteori mai bogat, nu uită să petreacă, fie pâinea cât de rea! Pune ban pe ban, să aibă, măcar de sărbători să o ducă bine!

Și nu numai! Mai nou, lumea se căsătorește în neștire! De la sala nunti Timisoara, pana la rochii de mireasa Bucuresti, se poate inchiria cam orice când vine vorba de fericirea însurățeilor! Ceea ce mi se pare corect! Revelion, Crăciun, excursii la munte sau în Maramu, poți avea an de an! Și tot atâtea motive să petreci! Dar o dată te măriți, nu? Cel puțin teoretic!

Chestia este că am avut câteva săptămâni mai grele, iar acum, când soarele se arată pe strada mea, realizez cât de voios e românul, în ciuda vieții grele pe care o duce adesea. Iar asta îmi dă putere să merg mai departe. Mă face să mă bucur că oamenii încă se agață de orice prilej de bucurie. De unul azi, de unul mâine, de unul poimâine…răspoimâine poate vrea să plângă…dar își revine, pentru că apoi se apropie Paștele, și e iar prilej de bucurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *