Categories
Corlicisime

Capitala se construiește

Am fost săptămânile astea, de vreo două ori, la o prietenă. În Militari. Și am văzut ceva ce nu credeam că am să văd în România. Nu la cum sunt făcuți de râs constructorii din ziua de azi. Am văzut clădiri a căror construcție avansează pe zi ce trece, fără să deranjeze locuitorii din blocurile vecine. Iar asta este ceva nou pentru mine.

Cu toată reclama asta negativă, ajunsesem să nu mai am încredere în nimeni și nimic din acest domeniu. Deja, când văd că mai apare câte o aripă nouă la vreun mall, sau că o hidroizolație se face în câteva zile, îmi pun probleme legate de calitate. În România mea, când vine vorba de clădiri, totul este în reluare.

Cel mai greu lucru când ridici ceva, cred eu, este găsirea unui constructor mai răsărit. Că așa, materiale, găsești. De exemplu, dacă este să te gândești de sus în jos, iei țiglă Creaton, și ai un acoperiș fain.

Musai trebuie termopane, că fără te topești vara și îngheți iarna. Materiale pentru construcții…blaaa bla, la asta nu mă pricep. Însă alegerea unei compani care să îți ridice casa este crucială. Nu cred că oamenii înțeleg cât este de important un arhitect, sau chiar un inginer, în primul rând. Probabil aici greșesc cei care își fac o căsuță la țară. Economisesc pe o parte și dau cu bățul în baltă pe cealaltă.

Dar instituțiile? Marile companii? Oare le pasă chiar așa puțin de drumuri? De cladiri publice? De siguranța noastră? Oare ăia chiar nu se gândesc la câți bani aruncă pe fereastră când țara se zbate în probleme?

Companiile mai ales, ma surprind! Oamenii ăia chiar își pot face prețurile, chiar pot ridica pretenții în schimbul calității. Este în interesul lor să facă totul ca la carte! Sau nu? Că nu mai înțeleg nimic!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *