Categories
Corlicisime

Alte motive să cred

În general, cred într-o lume mai bună pentru că așa am eu chef. Acum, la vreo 2 dimineața, cred pentru că mai am câteva motive adăugate pe listă. Câțiva oameni mi-au demonstrat că nu cred degeaba în bunătatea celor din jur.

După cum știți, CocaCola adună motive să credem. O să le adaug pe cele căpătate de curând, sub formă de mulțumiri. Hai să vă povestesc!

Joi a venit un pachet pentru mine la gară. De ăla de care trimit părinții, cutie micuță, cântărind o tonă. Am luat-o de la mașină cu chiu, cu vai, și m-am târât spre o bancă, unde o bătrână și nepotul ei mi-au făcut loc imediat. Văzând că mă chinui să apuc mai bine „prada”, femeia a scos din geantă o sacoșă din aceea mare, de cumpărături, și mi-a întins-o: „Ia vezi mamă, nu încape aici? Ia-o tu!” Ba încă m-a și ajutat să îmi bag cutia acolo. Țineți minte, motivul 1.

Mbooon…mă car eu cu sarsanaua, mai grea ca mine, până la metrou Gara de Nord…aveam de mers una bucată stație, să schimb la Victoriei. Un agent de pază, cum părea domnul lat în umeri, cu jachetă albastră, de pe care se vedea că a desprins din arici ceva, a remarcat că mă cam chinui. S-a oferit în secunda 2 să mă ajute, și m-a condus până la lift la metrou, deși urma să plece în direcția opusă. Așadar, motivul 2!

Schimb frumos la Victoriei, mă așez într-un colț, și aștept să ajung la Eroii Revoluției. Aici, altă surpriză: o doamnă m-a ajutat cu bagajul din metrou până la ieșire, la gura opusă celei pe unde trebuia să iasă. Asta a fost motivul 3.

De la metrou, m-am îndreptat șontâc șontâc spre stația de tramvai. Oboseala își spunea cuvântul, pachetul părea tot mai greu. M-am târât ce m-am târât, când, din spate, vine un tânăr: „Mergi în stație? Te ajut?” M-am simțit binecuvântată de întrebarea aia, jur! M-a dus omul frumos la tramvai, și s-a dus la treaba lui, în stația de autobuz, după un salut scurt și grăbit. Motivul 4 m-a fâcut să mă întreb serios dacă mai eram în București. Nu am întâlnit niciodată atâția oameni binevoitori într-o singură zi!

Oameni buni, mă faceți să mă felicit pentru că încă mai cred! Sunteți motivul pentru care lumea asta mare și rea mai are o șansă! Sunteți chiar ȘANSA. Vă mulțumesc!

One reply on “Alte motive să cred”

Leave a Reply

Your email address will not be published.